UHELDIG: – Vi mener dette forbudet er uheldig for faglig samarbeid over landegrensene, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen. Arkivfoto Foto:

Legeforeningen fordømmer Trumps forbud

Men legepresident Marit Hermansen kommer ikke med solidaritetsoppfordring til leger om å avstå fra å reise til USA.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Norsk psykiatrisk forening har allerede bedt sine medlemmer, i solidaritet med dem som rammes av Donald Trumps innreiseforbud til USA, å si nei til invitasjon om å delta på den store psykiatriske kongressen APA i San Diego i mai.

Leder av Norsk psykiatrisk forening, Anne Kristine Bergem, uttalte til Dagens Medisin fredag at hun var spent på om Legeforeningen også ville komme med en lignende oppfordring.

Les saken: Oppfordrer psykiatere å takke nei til kongress-deltakelse i USA

Det gjør ikke Legeforeningen, men de fordømmer forbudet.

Tidligere i dag uttalte president i Legeforeningen, Marit Hermansen, til Dagens Medisin at forbudet er uheldig for faglig samarbeid over landegrensene.

I en uttalelse skriver nå foreningen:

«President Donald Trump har lukket grensene til USA for alle innbyggere fra en utvalgt gruppe muslimske land. Dette rammer også leger. Forbudet vil ha betydning for en rekke leger i deres arbeid, både som klinikere og akademikere, og vil også ha betydning for det faglige samarbeidet over landegrensene.

Også leger fra disse landene med lovlig opphold i Norge, rammes av forbudet.

Flere av Legeforeningens organisasjonsledd gir uttrykk for at dette er uakseptabel diskriminering med grunnlag i religion, statsborgerskap og kultur. Legeforeningen fordømmer innreiseforbudet og støtte kollegaer som rammes av det.»

Powered by Labrador CMS