Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

TILBAKE: Stener Kvinnsland (68) er tilbake som styreleder i Helse Stavanger etter fire måneders sykdomsfravær.

TILBAKE: Stener Kvinnsland (68) er tilbake som styreleder i Helse Stavanger etter fire måneders sykdomsfravær. Foto: Vidar Sandnes

Kvinnsland tilbake som styreleder i Helse Stavanger

Trakk seg på grunn av sykdom i oktober i fjor.

Annons:

Fra onsdag 1. februar er Stener Kvinnsland tilbake på plass som styreleder, melder Helse Stavanger på sine nettsider. I oktober i fjor trakk Kvinnsland seg som styreleder for Helse Stavanger og Oslo universitetssykehus (OUS).

Han opplyste da til Dagens Medisin at årsaken var personlig sykdom.

Bedre av sykdom
– Utsiktene ser vesentlig bedre ut nå. Jeg er fysisk frisk og føler jeg har arbeidskapasitet. Jeg får pågående behandling for sykdom, men situasjonen har utviklet slik at jeg kan fungere litt igjen, sier Kvinnsland til Dagens Medisin.

Han hadde sitt første møte som styreleder igjen i går.

– Jeg er motivert for å ta fatt igjen og ser frem til å lede styret i Helse Stavanger fremover. Det er skjer mye spennende i foretaket og jeg er glad for å få ta del i det, sier 68-åringen.

Grete Høiland, nestleder i styret, har vært konstituert styreleder i Kvinnsland fravær.

– Det er en stor glede å ha Stener tilbake som styreleder. Med hans kunnskap, kompetanse og erfaring, har han de beste forutsetninger for å lede styret i foretaket videre, sier Herlof Nilssen, administrerende direktør i Helse Vest, eierrforetaket til Helse Stavanger, i en pressemelding.

Permanent bytte ved OUS
Kvinnsland kommer imidlertid ikke tilbake som styreleder i OUS, hvor NTNU-rektor Gunnar Bovim, ble tilsatt i en fireårsperiode i fjor.

Kvinnsland, som også har vært kreftlege, gikk av som administrerende direktør for Helse Bergen i 2015. Etter det ble han ansatt som rådgiver for det internasjonale arbeidet til Haukeland universitets­sykehus, og som professor II i en 10 prosents stilling ved ­Universitetet i Bergen. Han har ledet utvalget som har utredet fremtiden til de regionale helseforetakene, og er styremedlem i Bergen Forskningsstiftelse.

Relaterte saker

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Permisjon eller trekkt seg? 05.02.2017 21.09.52

  Når han har trekkt seg som styrelder kan han ikke bare gå inn at og late som ingenting ,da skal styreleder og styre i helse-vest velge en ny. Dette er ikke opp til direktør Nilsen og avgjør. Kvinnsland har ikke hatt permisjon han trekkte seg p.g.a sykdom det er litt anderledes.

 • Håkon 03.02.2017 16.59.28

  Er det muligt ? Må være en vits Kvinnsland er stort sett kjent for Kristina saken og Innovest havariet ,sosial dumping samt Gulsvik saken som skal opp i tingretten i neste måned etter ett klart tap i lagmannsretten. Dette er misforstått snillisme av toppene i Helse-vest.

Nyheter fra startsiden

NORSK UNDERSØKELSE BLANT FORSKERE

Medisinere strengest på forskningsetikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!