TILBAKE: Stener Kvinnsland (68) er tilbake som styreleder i Helse Stavanger etter fire måneders sykdomsfravær. Foto: Vidar Sandnes

Kvinnsland tilbake som styreleder i Helse Stavanger

Trakk seg på grunn av sykdom i oktober i fjor.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Fra onsdag 1. februar er Stener Kvinnsland tilbake på plass som styreleder, melder Helse Stavanger på sine nettsider. I oktober i fjor trakk Kvinnsland seg som styreleder for Helse Stavanger og Oslo universitetssykehus (OUS).

Han opplyste da til Dagens Medisin at årsaken var personlig sykdom.

Bedre av sykdom
– Utsiktene ser vesentlig bedre ut nå. Jeg er fysisk frisk og føler jeg har arbeidskapasitet. Jeg får pågående behandling for sykdom, men situasjonen har utviklet slik at jeg kan fungere litt igjen, sier Kvinnsland til Dagens Medisin.

Han hadde sitt første møte som styreleder igjen i går.

– Jeg er motivert for å ta fatt igjen og ser frem til å lede styret i Helse Stavanger fremover. Det er skjer mye spennende i foretaket og jeg er glad for å få ta del i det, sier 68-åringen.

Grete Høiland, nestleder i styret, har vært konstituert styreleder i Kvinnsland fravær.

– Det er en stor glede å ha Stener tilbake som styreleder. Med hans kunnskap, kompetanse og erfaring, har han de beste forutsetninger for å lede styret i foretaket videre, sier Herlof Nilssen, administrerende direktør i Helse Vest, eierrforetaket til Helse Stavanger, i en pressemelding.

Permanent bytte ved OUS
Kvinnsland kommer imidlertid ikke tilbake som styreleder i OUS, hvor NTNU-rektor Gunnar Bovim, ble tilsatt i en fireårsperiode i fjor.

Kvinnsland, som også har vært kreftlege, gikk av som administrerende direktør for Helse Bergen i 2015. Etter det ble han ansatt som rådgiver for det internasjonale arbeidet til Haukeland universitets­sykehus, og som professor II i en 10 prosents stilling ved ­Universitetet i Bergen. Han har ledet utvalget som har utredet fremtiden til de regionale helseforetakene, og er styremedlem i Bergen Forskningsstiftelse.

Powered by Labrador CMS