Targovax sin kreftvaksine med oppmuntrende resultater

– Dette er en milepæl, og nå blir det viktig for oss å få immundata som kan vise en sammenheng mellom immunaktivering og overlevelse, sier administrerende direktør Øystein Soug i Targovax.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

VENTER: – De virkelige interessante dataene ligger foran oss, sier administrerende direktø i Targovax, Øystein Soug. Foto: Targovax

I fjor ble det norske selskapet Targovax børsnotert. Ifølge hegnar.no steg aksjen med 24,7 prosent på Oslo Axess i dag. Det skjedde etter at to-årsdata fra den pågående kliniske studien av den en vaksine mot bukspyttkjertelkreft ble offentliggjort.

Analyse av data fra den fase I/II-studien viser at 13 av 19 pasienter, det vil si drøyt 68 prosent, var i live to år etter første vaksinering. Det fremgår av børsmeldingen.

I børsmeldingen vises til at to-årsoverlevelsen i studier med pasienter som bare har fått cellegift, har variert fra 30 til 53 prosent.

Targovax-studien inkluderer pasienter som er operert for kreft i bukspyttkjertelen og som har fått cellegiften gemcitabin i kombinasjon med kreftvaksinen, kalt TG01. Fire sentre fra Storbritannia og Norge deltar i studien.

Fakta om Targovax

Targovax ble etablert i 2010 av Gustav Gaudernack og Jon Amund EriksenMed utspring i forskning fra Radiumhospitalet, utviklet selskapet blant annet en vaksine mot kreft i bukspyttkjertelenTargovax fusjonerte med finske Oncos Therapeutics i 2015 for å utvide teknologiplattformen og dra nytte av komplementær kunnskap og erfaring

Venter på immundata
– Det er en milepæl at 13 av 19 pasienter var i live etter to år. Det skal litt til for at dette er tilfeldigheter, men nå blir det viktig for oss å få immundata som kan vise en sammenheng mellom immunaktivering og overlevelse. Så de virkelige interessante dataene ligger foran oss, sier administrerende direktør i Targovax, Øystein Soug til Dagens Medisin.

Han håper dataene kan presenteres på den amerikanske kreftkongressen ASCO i juni.

Powered by Labrador CMS