ROBUST: - Under tre ulike administrerende direktører har hun stått for en robust og god arbeidsfordeling i foretakets øverste ledelse og sikret kontinuitet i arbeidet, uttaler juryen om årets helseleder, Anne Sissel Faugstad, som fikk overrakt prisen av helseminister Bent Høie (t.v) og Erik K, Normann torsdag. Foto: Anne Grete Storvik

Hun er årets helseleder

–  Etter å ha snakket med mange som kjenner prisvinneren godt, har vi fått svært gode referanser, sier juryen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

OSLO/FOLKETS HUS (Dagens Medisin): Det er viseadministrerende direktør Anne Sissel Faugstad ved Haukeland universitetssjukehus, Helse Bergen HF, som får  Helselederprisen 2017.
– Vi i Norsk sykehus- og helsetjenesteforening (NSH) er stolte av å løfte fram nok en kvinnelig leder som Anne Sissel Faugstad til årets helselederpris, sier styreleder i NSH, Erik Kreyberg Normann.

Det er tiende gang prisen deles ut.
Faugstad fikk overrakt prisen av helseminister Bent Høie og NSH-styreleder Erik Kreyberg Normann under NSHs Lederkonferanse torsdag.

– Etter å ha snakket med mange som kjenner prisvinneren godt, har vi fått svært gode referanser, uttaler Normann.

I nominasjonen heter det blant annet:

«Anne Sissel Faugstad har vært fast stedfortreder for administrerende direktør og har gjennom lengre perioder også ledet virksomheten. I sin rolle som viseadministrerende direktør har hun bidratt vesentlig til stabil ledelse og sikret retningen på virksomheten i en periode med mye omstilling og utvikling. Hun er analytisk og strukturert og ser både helhet og vesentlige detaljer i sin tilnærming til sakene»
«Under tre ulike administrerende direktører har hun stått for en robust og god arbeidsfordeling i foretakets øverste ledelse og sikret kontinuitet i arbeidet. I denne perioden har foretaket utviklet en bærekraftig økonomi og økonomisk handlingsrom til å realisere viktige faglige prioriteringer og moderne, store byggeprosjekter. Anne Sissel Faugstad har med sin utøvelse av ledelse, sin evne til å skape involvering, medvirkning og engasjement hatt positiv innvirkning på arbeidsmiljøet i organisasjonen».
– Dette er rett og slett imponerende for en leder i en så krevende sektor, sier Erik Kreyberg Normann, som opplevde et øyeblikks dramatikk under overrekkelsen, da en av scenepallene løsnet slik at litt av scenegulvet falt ned. Normann tok imidlertid det hele med godt humør.

Powered by Labrador CMS