TRYGG PENSJONSORDNING: – Det har vært viktig for oss å overføre rettigheter fra tidligere tariffområde, i tillegg til å sikre våre medlemmer en trygg og rettferdig pensjonsordning, sier forhandlingsleder for Akademikerne helse, Rune Frøyland. Arkivfoto Foto:

Ingen streik ved LHL-klinikkene

Spekter og Akademikerne helse aksepterte i natt meklers forslag til ny tariffavtale for ansatte ved LHL-klinikkene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Meklingen mellom Spekter og Akademikerne, i tariffoppgjøret for ansatte i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) førte til enighet. 

Det blir derfor ingen streik ved LHL-klinikkene som tidligere varslet, melder Legeforeningen.

Stridens kjerne var pensjon. Mens arbeidsgiverforeningen Spekter ønsker å legge om til innskuddspensjon, ville Akademikerne beholde dagens ytelsesbaserte pensjonsordning.

Kompensasjon
Akademikerne helse godtok en innskuddsbasertordningen med maksimalt innskudd og ifølge forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse, en solid overgangskompensasjon.

– Det har vært viktig for oss å overføre rettigheter fra tidligere tariffområde, i tillegg til å sikre våre medlemmer en trygg og rettferdig pensjonsordning, sier Rune Frøyland til Legeforeningen.

Maksimale satser
Innskuddspensjonsordningen er på syv prosent av lønn mellom null og 12G, og et tilleggsinnskudd på 18,1 prosent på lønn mellom 7,1 og 12G. Dette er de maksimale tillatte satsene.

De ansattes andel av eventuelle tap i overgangen fra ytelsesordning i Virke til den nye innskuddsordningen i Spekter.

Powered by Labrador CMS