Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

PROVOSERT: Slik starter Trude Basso sin video som svar til Stig Slørdahl.

PROVOSERT: Slik starter Trude Basso sin video som svar til Stig Slørdahl. Foto: Skjermdump fra YouTube

Svarer RHF-direktøren i video

Direktøren for Helse Midt-Norge RHF forklarte Strategi 2030 i en sykehusheis. Det provoserte lege Trude Basso som svarte direktøren - i en sykehusheis.   

Annons:

Strategi 2030 er en strategi fra Helse Midt-Norge med fire mål for fremtiden: (1) Pasientenes helsetjeneste, (2) rekruttering, utvikling og beholde kompetent personell, (3) ta i bruk ny kunnskap og teknologi for en bedre helse og (4) å være gode lagspillere ikke bare innad i sykehusene, men også mellom sykehusene med kommunehelsetjenestene og fastlegene.

I en video lastet opp på sosiale medier i begynnelsen av januar, står administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF, Stig Slørdahl, i en sykehusheis og refererer strategien.

– Det er fordi at vi veldig enkelt og kort skal kunne peke på den fjelltoppen vi skal gå mot, sier Slørdahl i videoen.

 • Se Slørdahls video her: 
Trude Basso, lege i spesialisering i ortopedisk kirurgi ved St. Olavs Hospital, og tillitsvalgt i Yngre legers forening, har i regi av Yngre legers forening laget et motsvar til Slørdahl der hun selv står i en sykehusheis klokken 02.30 og tar for seg hvert enkelt punkt i strategien.

Hun er ikke fornøyd og peker på at det mangler en sammenheng mellom ord og handling.

 • Se tilsvaret fra Trude Basso her: 
– Dette er jo fine mål å strekke seg etter, men vi ser at i praktisk handling gjør man det motsatte, og det provoserer meg. For at vi skal kunne skape pasientens helsetjeneste må det være samsvar mellom visjoner og krav fra høyere hold og de ressursene man får tildelt. Med den kommende eldrebølgen ser jeg ikke hvordan vi skal klare dette, sier Trude Basso til Dagens Medisin.

Truer pasientsikkerheten
Hun trekker frem fulle sykehus som et eksempel på hvordan man ikke skaper pasientens helsevesen.

– Stappfulle sykehus slik det er på St. Olavs Hospital i dag, går ikke bare utover pasientens integritet, men det øker også faren for medisinske feil. Pasientsikkerheten er heller ikke god når pasientene blir liggende på en sengepost der man ikke har kompetanse på den lidelsen han eller hun er innlagt for, sier Basso.

Hun trekker frem at diskrepansen mellom strategien og realitetene skaper et gap mellom helsearbeiderne og ledelsen.

– I stedet for at vi prøver å finne en felles løsning skapes det steile fronter. Jeg har ikke lyst til å være en konfliktskaper, men slik sykehusene blir styrt i dag fungerer ikke for meg. Når ikke ledelsen sier ifra, får vi gjøre det isteden, sier Basso.

–  Peker fremover
Administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF, Stig Slørdahl, har sett Trude Bassos video, og påpeker at strategien er godt forankret i organisasjonene.

– Vi har ikke sittet på et kontor og laget strategien, men tvert imot fått innspill underveis og oppslutning om strategien fra tillitsvalgte, kommuner og våre brukerutvalg, sier han.

Slørdahl understreker at strategien skal peke i en retning fremover.

– Trude Basso påpeker dagens situasjon, slik hun opplever den. Strategi 2030 er ikke en diskusjon om hvordan vi utnytter den økonomien vi har best mulig, men skal gi retning for hvordan vi ønsker å skape pasientens helsetjeneste og ta i bruk ny teknologi som fremover vil endre helsevesenet betydelig, sier han og fortsetter:

– Vi ønsker å være gode lagspillere og ha et godt samarbeid innad i helsetjenesten.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Wender Figved 11.01.2017 20.55.29

  Strategien til Helse Midt-Norge er en visjon og ikke en strategi: https://www.amazon.com/Your-Strategy-Needs-Execute-Approach/dp/1625275862#immersive-view_1483723384852

 • Direktør 11.01.2017 14.32.07

  Vi vurderer dette slik: I lys av statusrapporter identifiseres nå forankringen av dette i forhold til ressurssituasjonen. Etter en totalvurdering av en særlig krevende agenda forankres nå erfaringsutvekslingen innenfor de verdiene vi står for. Dette vil pågå i en kontinuerlig prosess inntil måloppnåelse.

Nyheter fra startsiden

NORSK UNDERSØKELSE BLANT FORSKERE

Medisinere strengest på forskningsetikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!