Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

GIR SEG IKKE: Paolo Macchiarini fusket med data i sine forskningsartikler om implantasjon av kunstige luftrør. Nå ønsker han å operere i Russland.

GIR SEG IKKE: Paolo Macchiarini fusket med data i sine forskningsartikler om implantasjon av kunstige luftrør. Nå ønsker han å operere i Russland. Foto: Oskar Kullander/Bildbyrån

Nye anklager mot Macchiarini

Skandaleforskeren Paolo Macchiarini anklages for å ha søkt tillatelse til å gjøre operasjoner i Russland på falskt grunnlag.

Annons:

Det er på bakgrunn av angivelig falske opplysninger at Paolo Macchiarini har fått forskningspenger og tillatelse til å gjøre operasjoner i Russland, melder svenske Dagens Medicin.

Macchiarini fusket med data i sine forskningsartikler om implantasjon av kunstige luftrør.

Her kan du lese historien om Macchiarini.

I september ble han kjent skyldig i forskningsfusk av Centrala etikprövningsnämnden (CEPN).

Macchiarini ble i desember innrapportert på nytt til Karolinska Institutets rektor, av to av hans tidligere kolleger ved Karolinska i Solna.

De nye anklagene handler om en vitenskapelig presentasjon som altså skal ha ledet til forskningspengene og tillatelsen.

– Målet er å også få russiske myndigheter til å innlede en prosess mot Paolo Macchiarini, sier Matthias Corbascio, en av Macchiarinis tidligere kolleger, til SVT.

Presentasjonen bygger på pasientdata fra Macchiarinis operasjoner i Sverige.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

NORSK UNDERSØKELSE BLANT FORSKERE

Medisinere strengest på forskningsetikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!