Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

STORT POTENSIALE: Bare til behandling av peanøttallergi har markedet en anslått verdi til mer enn 30 milliarder danske kroner.

STORT POTENSIALE: Bare til behandling av peanøttallergi har markedet en anslått verdi til mer enn 30 milliarder danske kroner. Foto: Thinkstock

Skal utvikle produkter for behandling av matallergi

Forskere ved Danmarks Tekniske Universitet ønsker å utvikle produkter som behandler kumelkallergi og allergi mot peanøtter.

Annons:

Et nytt forskningsprosjekt ved Danmarks Tekniske Univiversitet (DTU), skal undersøke om det er mulig å forebygge eller behandle allergi mot mat.

Per dags dato finnes det ingen gode metoder for hverken behandling eller forebygging, og den eneste måten for mennesker som lider av matallergi i dag, er å unngå disse varene.

Forskningsprosjektet, som har et samlet budsjett på 26 millioner danske kroner, har som mål å utvikle produkter som kan fremme mennesker toleranse overfor proteinene i mat som kan fremkalle allergi. Fokuset vil i utgangspunktet ligge på to typer allergier: Kumelkallergi og allergi mot peanøtter.

Håper å overføre til andre allergier
Forskerne håper å utvikle ingredienser til en morsmelkerstatning som forhindrer at småbarn utvikler kumelkallergi. Samtidig er målet å utvikle en legemiddelkandidat som kan behandle allergi mot peanøtter.

– Vårt mål er å anvende et nytt patent til å forebygge og behandle matallergi, som kan overvinne begrensningene som ligger i de nåværende metodene ved å være effektiv, men uten risiko. Metoden vi vil utvikle kan på lenger sikt muligens overføres til andre matvareallergier, sier prosjektleder og seniorforsker Katrine Lindholm Bøgh, ved DTU Fødevareinstituttet til dtu.dk.

Høy markedsverdi
Det globale markedspotensialet for begge produkttypene er stort. Bare til behandling av peanøttallergi har markedet en anslått verdi til mer enn 30 milliarder danske kroner. Ved å sette produktene i produksjon i Danmark, vil man få flere jobber både i meieribransjen og innenfor forskning og utvikling i biosektoren, skriver DTU.

Forskningsprosjektet bygger på en ny metode for å forebygge og behandle matallergi som er utviklet ved DTU Fødevareinstituttet.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

IT-SKANDALEN I HELSE SØR-ØST

Setter milliardprosjekt på vent13

Undersøkelse fra Forbrukerrådet

Ber om prøvetime hos fastlegen15

Ny rapport om åpenhet i helsevesenet

– Åpenhet kan gi målingene for stor betydning1

NYE TALL FRA HELSEDIREKTORATET

Kommunene ansetter flere psykologer2

IT-SKANDALEN I HELSE SØR-ØST

Revurderer omstridt milliardavtale13

Helse- og omsorgsdepartementet

Han er Høies nye kommunikasjonssjef1

HØIE SNUR OM RHF-NEDLEGGELSE

Høie: – Grovt angrep fra Toppe8

Høie snur om RHF-nedleggelse

– Skuffet over kursendring4

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!