Kreftforeningen: – Dette er ikke bra nok

– Vi kan ikke akseptere de forskjellene i måloppnåelse for pakkeforløp som vi ser både mellom sykehus, og mellom kreftdiagnoser, sier generalsekretær i Kreftforeningen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Tall Dagens Medisin har tilgang til for perioden januar til november i år viser at Oslo universitetssykehus (OUS) ikke nådde målene for normert pakkeforløpstid for enkelte grupper av kreftpasienter.

Bare fire av ti med eggstokkreft eller nyrekreft fikk behandling innen anbefalt maksimal-tid, og det samme gjaldt drøyt halvparten av brystkreftpasientene ved OUS.

Klar forventning
Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen er langt fra fornøyd.

– Dette er naturligvis ikke bra nok. Pakkeforløpene ble utarbeidet for å gi forutsigbarhet og trygghet for kreftpasientene, og når helseforetakene ikke når målene som er satt, så er det rett og slett for dårlig. Vi har en klar forventing om at årsaken til forsinkelsene avdekkes, og at det settes i verk tiltak slik at målene nås, sier Anne Lise Ryel til Dagens Medisin.

Les også Bent Høies kommentar: Tallene hadde ikke kommet frem uten pakkeforløp

Stor innsats fra sykehusene
Hun berømmer likevel sykehusene og understreker at pakkeforløpene utvilsomt har betydd mye for å få til bedre pasientforløp innen kreftområdet.

– Vi anerkjenner at det har vært gjort en betydelig innsats fra helseforetakene for å få forløpene på plass. Men når vi ser at fortsatt mange pasienter ikke får behandlingen de skal ha innen fristen så er det ikke godt nok. Vi kan ikke akseptere de forskjellene i måloppnåelse for pakkeforløp som vi ser både mellom sykehus, og mellom kreftdiagnoser, sier Ryel.

Powered by Labrador CMS