Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Lege krevde 110.000 kroner i refusjon – uten å ha hatt vakt

En lege er ilagt advarsel etter urettmessig å ha fått utbetalt 200.000 kroner fra Helfo.

Annons:

Statens helsetilsyn har ilagt en lege advarsel etter å ha brutt helsepersonelloven paragraf 6 om ressursbruk.

Bakgrunnen er at fastlegen skal sendt inn regninger for legevaktsarbeid for en rekke datoer legen ikke hadde legevakt. Det ble også krevd refusjon for pasientkonsultasjon selv om aktiviteten bare var telefonsamtale eller mottak av prøvesvar og epikrise. Legen krevde også tidstillegg det ikke var grunnlag for, ifølge Helfo.

Helfo fattet mistanke fordi fastlegen fikk langt større utbetalinger enn den andre legevaktslegen i kommunen. Da Helfo gjennomgikk regningene oppdaget de blant annet at 19 prosent av regningene var fra datoer da legen ikke hadde legevakt. For disse regningene fikk legen utbetalt 110.000 kroner.

Til sammen er det snakk om urettmessig refusjon på cirka 204.000 kroner.

Legen har erkjent feil takstbruk og godtatt tilbakebetalingskravet fra Helfo, men avviser å ha sendt inn regningskort på pasienter som ikke har mottatt helsehjelp. Legen har forklart feilene med språkproblemer og problemer med datasystemet.

Helsetilsynet anser mislighold av refusjonsordningen som et alvorlig tillitsbrudd, og viser til at slike handlinger er egnet til å svekke den allmenne tilliten til leger. Helsetilsynet finner saken så alvorlig at legen gis en advarsel.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
Jeg godkjenner publisering av artikkelkommentaren og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Doktern 30.11.2016 18:47:49

  @pst: Dette var Statens Helsetilsyn. Tro meg, HELFO vil kjøre en egen sak på pengene..

 • pst 30.11.2016 15:50:18

  Bra det var en lege som hadde denne type avvik. Hadde det vært snakk om en annen yrkesgruppe ville nok reaksjonen blitt alt annet enn kun en advarsel. Men noen fordeler skal jo en lege ha.

 • Feil 28.11.2016 16:57:34

  Dette er jo ikke bare alvorlig, for lege, svenn.... http://slideplayer.no/slide/1921969/ ...... For dersom HELFO ikke har gode nok systemer for å kontrollere legevakts datoer men derimot utbetaler automatisk basert på tillit og god tro, så er det enda mer alvorlig, for, dem.... https://helfo.no/sjekkpunkt-for-automatisk-kontroll-for-lege .... Enn, det er, for stakkars, Svenn.... http://frifagbevegelse.no/magasinet-for-fagorganiserte/svenn-erik-ble-syk-og-matte-slutte-i-jobben-na-far-han-tidenes-skattesmell- 6.158.427690.6869774dee ......

Nyheter fra startsiden

Trakk anken: Likestillingsombudets vedtak blir stående

OUS diskriminerte ansatt etter fødselspermisjon4

RAPPORT OM UNDERERNÆRING HOS ELDRE

– Det blir ikke gjort noe som monner1

Behandling i legevakt etter rusforgiftning

– Behov for bedre oppfølgingsrutiner

RETNINGSLINJER FOR IMMUNTERAPI

Reagerer på uklare råd om ny immunterapi

Strategi 2030 for Helse Midt-Norge

Svarer RHF-direktøren i video2

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!