Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

PÅ LISTEN: Kardiologene Dan Atar (f.v.) og Sverre E. Kjeldsen, begge ved Universitetet i Oslo, står sammen med Kenneth Dickstein ved Universitetet i Bergen på listen over de 3000 forskerne som er hyppigst sitert. Arkivfoto: Anne Grete Storvik/Rune Thorstein

PÅ LISTEN: Kardiologene Dan Atar (f.v.) og Sverre E. Kjeldsen, begge ved Universitetet i Oslo, står sammen med Kenneth Dickstein ved Universitetet i Bergen på listen over de 3000 forskerne som er hyppigst sitert. Arkivfoto: Anne Grete Storvik/Rune Thorstein

Norske hjerteleger blant de mest siterte

Tre hjerteleger og fire andre forskere i Norge innen medisin og helse er på listen over de mest siterte i verden.

Annons:

Det viser den årlige listen fra analysebyrået Thomson Reuters over den én prosenten av forskere med gjennomslag innen sitt fagområde.

Vurderingene baseres blant annet på antall publiserte vitenskapelige artikler, type tidsskrift artiklene er publisert i og antallet siteringer.

Flere i år
På Høyden, Universitetet i Bergen sitt nyhetsbrev, viser til at årets rangering med over 3000 forskernavn inkluderer 12 norske forskere med på listen.I fjor var 9 forskere i Norge på listen.

Blant de 12 i årets rangering er blant andre tre hjerteleger:Dan Atar og Sverre E. Kjeldsen ved Universitetet i Oslo samt Kenneth Dickstein ved Universitetet i Bergen.

Andre forskernavn innen medisin og helse er Andrew D. Oxman og Gunn E. Vist, begge ved Kunnskapssenteret/Folkehelseinstituttet.

Også Nobelpris-vinnerne May-Britt Moser og Edvard Moser ved NTNU står på siteringslisten.

Flest innen klinisk medisin
Av topp ti fagområder blant samtlige 21 forskningsfelt, er det flest forskere innen klinisk medisin, med 377 navn.

Til sammenligning er 168 internasjonale forskere innen nevrovitenskap med på listen, mens antallet er 170 innen samfunnsvitenskap.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Daniell Buttkiss 22.11.2016 08.01.32

  Det er viktig at Spekter og arbeidsgiver gir legene og forskerne armslag og muligheter for å fortsette den gode utviklingen, på tross av "oljebrems", NPM og en administrasjon som viser liten forståelse for den verdiskapningen som virkelig foregår innen helsesektoren. Sykehusene må fortsette sitt internasjonale samarbeid, kompetanseutvikling og kvalitetssikring uten at vårt helsevesen skal forringes på grunn av øket stringens, budsjettknapphet og kontrollfreaker !

Nyheter fra startsiden

NORSK UNDERSØKELSE BLANT FORSKERE

Medisinere strengest på forskningsetikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!