OUS har fått ny styreleder

Lege og NTNU-rektor Gunnar Bovim tiltrer som ny styreleder for Oslo universitetssykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Gunnar Bovim, NTNU-rektor, er ny styreleder for Oslo universitetssykehus HF, og overtar etter foretaksmøte i dag.

Bovim etterfølger Stener Kvinnsland, som av helsemessige årsaker trakk seg fra ledervervet tidligere i høst. Siden da har Anne Carine Tanum, nestleder i OUS-styret, fungert som styreleder.

– Med Bovim på plass har Oslo universitetssykehus fått en styreleder med bred faglig bakgrunn og lang ledererfaring. Jeg er svært glad for at vi har fått på plass Gunnar Bovim til dette viktige styreledervervet, sier styreleder i Helse Sør-Øst, Ann-Kristin Olsen.

Gunnar Bovim har vært rektor ved NTNU fra august 2013, og ble nylig tilsatt for en ny fireårsperiode.

Han er utdannet lege med doktorgrad i nevrologi, og har tidligere vært blant annet vært professor og dekan ved Det medisinske fakultet ved NTNU og administrerende direktør ved St. Olavs hospital og ved Helse Midt-Norge RHF.

– Jeg ser fram til å bli kjent med landets største sykehus, med et svært kompetent fagmiljø. Jeg håper at jeg som styreleder kan bidra til et stadig bedre OUS, med høy kvalitet i pasientbehandling, forskning, utdanning og opplæring av pasienter og pårørende. Kanskje kan jeg også bidra til et enda bedre samarbeid mellom universitet og sykehus i landet, sier Bovim til ntnu.no

Powered by Labrador CMS