Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

SAMARBEID MED AKADEMIA: – Jeg håper at jeg som styreleder kan bidra til et stadig bedre OUS, og kanskje kan jeg også bidra til et enda bedre samarbeid mellom universitet og sykehus, sier ny OUS-styreleder, Gunnar Bovim. Arkivfoto

SAMARBEID MED AKADEMIA: – Jeg håper at jeg som styreleder kan bidra til et stadig bedre OUS, og kanskje kan jeg også bidra til et enda bedre samarbeid mellom universitet og sykehus, sier ny OUS-styreleder, Gunnar Bovim. Arkivfoto

OUS har fått ny styreleder

Lege og NTNU-rektor Gunnar Bovim tiltrer som ny styreleder for Oslo universitetssykehus.

Annons:

Gunnar Bovim, NTNU-rektor, er ny styreleder for Oslo universitetssykehus HF, og overtar etter foretaksmøte i dag.

Bovim etterfølger Stener Kvinnsland, som av helsemessige årsaker trakk seg fra ledervervet tidligere i høst. Siden da har Anne Carine Tanum, nestleder i OUS-styret, fungert som styreleder.

– Med Bovim på plass har Oslo universitetssykehus fått en styreleder med bred faglig bakgrunn og lang ledererfaring. Jeg er svært glad for at vi har fått på plass Gunnar Bovim til dette viktige styreledervervet, sier styreleder i Helse Sør-Øst, Ann-Kristin Olsen.

Gunnar Bovim har vært rektor ved NTNU fra august 2013, og ble nylig tilsatt for en ny fireårsperiode.

Han er utdannet lege med doktorgrad i nevrologi, og har tidligere vært blant annet vært professor og dekan ved Det medisinske fakultet ved NTNU og administrerende direktør ved St. Olavs hospital og ved Helse Midt-Norge RHF.

– Jeg ser fram til å bli kjent med landets største sykehus, med et svært kompetent fagmiljø. Jeg håper at jeg som styreleder kan bidra til et stadig bedre OUS, med høy kvalitet i pasientbehandling, forskning, utdanning og opplæring av pasienter og pårørende. Kanskje kan jeg også bidra til et enda bedre samarbeid mellom universitet og sykehus i landet, sier Bovim til ntnu.no

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • T:T 23.11.2016 18.27.57

  Til Lege : Høie har nå fått i fanget utro ledere i sitt system med den pågående tvangsbehandling saken som VG avslørte. Om Høie vil leve videre med disse lederene som dolket han i ryggen så har han et gedigent problem og all respekt og tilitt til helseministeren er forsvunnet.

 • Lege 23.11.2016 12.13.57

  Til T.T: Høie og co har nok lest denne, og håper at færrest mulig andre leser den. Høie er selve kroneksempelet på Slagstad sin analyse.

 • T.T 22.11.2016 18.08.49

  Til lege http://tidsskriftet.no/2012/06/kronikk/helsefeltets-strateger Denne kronikken burde Høie og hans stab lese grundig. Seinere har det vært en styreleder på to av de største sykehusene i landet med det resultat at vedkommendes sykehuser hadde to ulike syn på offentlig innsyn i rapporten om tvangsbehandling ved sykehusene, det eine foretaket for innsyn og det andre meir eller mindre saboterte Høies vedtak .

 • Lege 22.11.2016 10.36.50

  Til T.T: Prof Rune Slagstad har skrevet om dette i kronikken "Helsefeltets Strateger", i Tidsskriftet for legeforeningen i 2012. Her forklarer og analyserer han hvorfor. Lett å søke opp.

 • T.T 21.11.2016 21.17.56

  Kaldt vann i blodet. Burde vært årmål på adm.stillinger "2x3 år" slik at dei ikke kan klore seg fast . En annen sak er hvordan det er muligt og sitte som direktør i et foretak og styreleder i et annen foretak uten det går ut over et eller begge foretakene.

 • Kaldt vann i blodet. 21.11.2016 16.53.49

  Til T:T: Vi to mener nok mye det samme. Å skifte ut en direktør, eller å finne en ny, er ikke bare enkelt. Var det ikke 6 mnd det tok å finne den nåværende direktøren i OUS? Jeg vil tro at fra 4 - 8 år er en rimelig funksjonstid for slike direktører.

 • T:T 20.11.2016 13.35.59

  Kaldt vann i blodet : Problemet er etter min mening at direktørene blir sittende for lenge,det finst "div."direktører som har hold på i 20-30 år og adm.direktører i 15 år: Gjennom alle årene slike ledere har vært i stillingene har mange av dei bygget opp en makt som ikke hadde blitt tolerert i Sovjet engang . Det finst faktisk ledere som har vært så lenge at dei snakker som om sykehusene er vedkommendes private firma. Bovim bør etter min mening starte med skifte ut adm.dir han er tross alt et resultat fra Strøm Eriksen si tid og det er noen år siden hun "feil"ansatte både styreleder og direktør. Eg er heilt enig med at mye makt på få hender er meget uheldig og farlig og må unngåes

 • Kaldt vann i blodet 19.11.2016 18.48.35

  Til T:T: Jeg vet ikke hvor godt forgjengeren klarte det. Jeg vet at NTNU er en svært stor organisasjon og jeg vet at OUS er en svært stor organisasjon. Når resultatene legges fram er det gjort et solid grunnlag av informasjonsavdelingens spindoktere og propagandister. NTNU kjenner jeg ikke så godt, men OUS mangler mye på å være i godt gjenge og å ha en god kurs. Igjen: Dette er ikke en kritikk av Bovim. Det er en kritikk av et system som er avhengig av å samle makt på så få hender.

 • T:T 19.11.2016 10.40.41

  Kaldt vann i blodet: Hvorfor skulle ikke han klare det når forgjengeren klarte det. Eller mener du han ikke klarte det?

 • Kaldt vann i blodet 19.11.2016 10.12.40

  Bovim er en flink fyr, sikkert med stor arbeidskapasitet. Men han klarer ikke å styre NTNU og ikke "bare å bli kjent med OUS", men sette seg inn i store mengder saksdokument og problemstillinger? Nei, det klarer han nok ikke. Dette er et narrespill mot ansatte, pasienter, pårørende, skattebetalere og velgere.

 • Marianne 18.11.2016 20.45.35

  Hva med å få inn noen i det styret som representerer de ansatte som jobber nærmest pasienten og vet hvor skoen trykker mest?? Les: en dyktig sykepleier

 • Kyndig 18.11.2016 17.18.10

  Er dette en passende beskrivelse? https://www.bi.no/bizreview/artikler/maktens-misbrukere/

 • Vitne 18.11.2016 17.13.45

  Ja, maktens korridorer er uransakelige.....

 • Dr. Feelbad 18.11.2016 17.11.14

  Avgått styreleder ved OUS og adm dir ved sykehuset har i flere år arbeidet aktivt for å nedlegge Radiumhospitalet for å prioritere personlige drømmer. De har tydeligvis hatt støtte til dette fra den nye styrelederen. Hva sier han nå tro? Mer trenering av gjenoppbyggingen av Radiumhospitalet? http://www.aftenposten.no/norge/Kampen-om-sykehusene-275922b.html

 • ST 18.11.2016 12.51.49

  Og ta over etter Kvinnsland er ikke akkurat som og hoppe etter Wirkola , meir etter ørnen Eagel . Høie burde vel tenkt litt nytt her.

 • Lege 18.11.2016 12.36.32

  Bovim var jo en ivrig tilhenger av fusjonen, også når det gikk galt, en viktig støttespiller for Bente Mikkelsen, og har aktivt gått i mot Radiumhospitalet. Dette er mer av samme medisin. Først hadde vi direktøren for UNN som nestleder i styret, deretter direktøren på Haukeland som leder, og nå tidligere direktør ved St Olav og Helse midt.

 • Lege 18.11.2016 09.27.49

  Lykke til. Her er det nok av utfordringer. Hva med å begynne med å lære av fortiden, dvs granske hvorfor det gikk så galt med OUS-fusjonen?

Nyheter fra startsiden

SAMHANDLING MELLOM FASTLEGER OG SYKEHUS

– Vi trenger et «utskrivingspoliti»3

Pasientforening saksøker staten

Derfor stoppet de ny Spinraza-vurdering2

Nye retningslinjer for svangerskapsomsorg

Gravide skal få komme raskere til første time2