Sykehusdirektør gikk på dagen

Bess Frøyshov har sagt opp stillingen som administrerende direktør ved Sykehuset Telemark.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

SA OPP TOPPSJEF-STILLING: Bess Frøyshov. Foto: Sykehuset Telemark

Begrunnelsen hennes er et krevende samarbeidsforhold med styreleder Tom Jørgensen over tid.

– Forskjellig syn på hvilke oppgaver og prioriteringer som er nødvendige for god utvikling av sykehuset er bakgrunnen for at jeg velger å fratre min stilling som administrerende direktør, sier Frøyshov i en pressemelding.

Evaluering i forkant
Frøyshov har vært administrerende direktør ved Sykehuset Telemark siden 2011. Fredag i forrige uke var hennes siste arbeidsdag.

– Det er avgjørende for sykehuset å få kontroll med økonomien for å sikre planlagte og nødvendige investeringer i bygningsmassen og i det vedtatte strålesenteret, sier styreleder Tom Jørgensen.

Dagens Medisin har vært i kontakt med Frøyshov, men hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.

Overfor Telemarksavisa ønsker heller ikke Jørgensen å utdype hva samarbeidsproblemene dreier seg om eller om oppsigelsen har sammenheng med den evalueringen som styret hadde av administrerende direktør på onsdag i forrige uke.

– Evalueringen fant sted, men jeg verken kan eller ønsker å gå inn på innholdet av denne evalueringen. Men det er Frøyshov som har valgt å fratre sin stilling sånn er det, sier Jørgensen til avisen.

Ansatte overrasket
Ifølge Telemarksavisa kan økonomiske prioriteringer og utfordringer for sykehuset være noe av det som ligger bak. Etter styremøtet onsdag sa Jørgensen til TA at man ikke var fornøyd med den økonomiske utviklingen ved sykehuset.

Tillitsvalgte ved sykehuset uttrykte overraskelse over at direktøren slutter, ifølge avisen.

Gunnar Gausel fungerer som administrerende direktør inntil videre.

Styreleder vil sammenkalle styret med det første for å avklare hvordan prosessen med ansettelse av ny administrerende direktør skal legges opp, opplyses det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS