– Ville ikke fått det til uten at mange sykehus var med

– Det var absolutt viktig at vi samarbeidet, at vi alle jobbet mot samme mål. Dette er noe vi klarte veldig godt i Nor-Switch-studien, sier overlege Kristin Kaasen Jørgensen ved Ahus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

WIEN/UEGW: En av førsteforfatterne av studien, gastroenterolog og overlege Kristin Kaasen Jørgensen ved Akershus universitetssykehus, svarer slik på spørsmålet om hva som har vært det viktigste med studien foruten selve resultatene:

NÆR 500 PASIENTER: – Vi var avhengig av å oppnå inklusjon av et ganske stort antall pasienter, sier overlege Kristin Kaasen Jørgensen ved Ahus. Foto: Lasse Moe

– Samarbeidet mellom sykehusene. Norge er et lite land, og hvis vi skal vi gjøre god forskning innen dette fagområdet, er det absolutt viktig at vi samarbeider, at vi alle jobber samme mål. Dette er noe vi har klart veldig godt i denne studien.

40 sentre og faggrupper innen gastroenterologi, revmatologi og dermatologi, har deltatt. De over 481 pasienten som er inkludert i studien hadde seks ulike diagnoser. Den største pasientgruppen i studien var personer med Crohns sykehus.

– Vi er avhengig av å oppnå inklusjon av et ganske stort antall pasienter, noe vi ikke ville fått til i Norge ved å bruke data fra veldig få sykehus, sier Kristin Kaasen Jørgensen.

Powered by Labrador CMS