Kø-kaos på presentasjon av byttestudien

Stor internasjonal interesse og endeløs kø før presentasjonen i Wien. Tore K. Kvien er klar for å gjennomføre flere byttestudier.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

FLERE STUDIER: – Vi håper med det fantastiske nettverket vi har fått til med studien at vi kan gjøre bruk av nettverket til å gjennomføre andre studier senere, sier Tore K. Kvien, leder av Nor-Switch-studien. Foto: Lasse Moe

WIEN/UEGW: Siden abstraktet for den norske byttestudien Nor-Switch ble offentlige mandag, har interessen for resultatene vært stor.

Likevel var Tore Kvien overrasket over responsen da han var første foreleser ut på Late Breaking Abstract-sesjonen tirsdag på den europeiske gastrokongressen (UEG Week) i Wien.

Tilhørerne hadde problemer med å komme seg inn i lokalet, og det var knapt en ståplass ledig da Kvien holdt sin hovedpresentasjon.

To spørsmål til studien går igjen ifølge Kvien: Er det forskjeller i effekt mellom ulike diagnosegrupper, og er resultatene relevante også for andre biologiske legemidler?

Les også: Britisk ekspert: – Nor-Switch er et vendepunkt

Kvien er åpen for å kjøre en ny byttestudie når det kommer biotilsvarende til det biologiske legemiddelet Humira.

– Vi håper vi kan gjøre bruk av det fantastiske nettverket vårt til å gjennomføre andre studier senere og vil for eksempel se på muligheten for å kunne gjøre en ny byttestudie når patentet for Humira går ut om et par år.

Les hva tysk gastroenterolog mener om Nor-Switch-studien her.

Powered by Labrador CMS