INSPIRERT: – Appen er inspirert av suksessappen Slutta, som har hjulpet tusenvis av nordmenn med å kutte ut sigarettrøyking eller snusing, sier Sturla K. Naas Johansen, seksjonsleder i RUStelefonen. Foto: RUStelefonen Foto:

Ny app skal hjelpe hasjbrukere

RUStelefonen og Uteseksjonen lanserer en app som skal være et lavterskel motivasjonsprogram for personer som opplever at bruk av cannabis har blitt et problem.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

RUStelefonen opplever pågang fra unge mennesker som har et problem med cannabisbruken sin, og Uteseksjonen i Oslo har hatt en økning i antall personer som har fått hjelp med hasjavvenning de siste årene.

Det er bakgrunnen for at RUStelefonen i samarbeid med Uteseksjonen lanserer en ny app for dem som ønsker å redusere forbruket, eller slutte helt med cannabis.

– Appen er inspirert av suksess-appen Slutta, som har hjulpet tusenvis av nordmenn med å kutte ut sigarettrøyking eller snusing, uttaler seksjonsleder i RUStelefonen, Sturla K. Naas Johansen i en pressemelding.

HAP er navnet på appen som tar utgangspunkt i Hasjavvenningsprogrammet. Appen er utformet i tett samarbeid med fagkonsulenter som jobber med dette programmet ved Uteseksjonen i Oslo.

Motivasjon i hjelpeprogram
Appen kan benyttes som motivasjon for de som allerede deltar i et hjelpeprogram, men er også ment for de som vil slutte på egen hånd. Alle som bruker appen er anonyme.

Ifølge fagkonsulent Malin Rørendal i Uteseksjonen er tanken bak appen er å tilby et lavterskel motivasjonsprogram for personer som opplever at bruk av cannabis har blitt et problem.

HAP gir informasjon om vanlige utfordringer ved å slutte med langvarig cannabis-sbruk og gir tips, råd og strategier for å slutte eller redusere bruken.

– Appen inneholder også øvelser og informasjon som er viktig i en slutteprosess, og følger deg fra dag til dag, sier Rørendal.

Appen kan lastes ned fra nettsiden til RUStelefonen.

Powered by Labrador CMS