SATSER: Administrerende direktør i Helse Midt-Norge, Stig Slørdahl, lyser ut IT-anbud verdt inntil 2,7 milliarder kroner. Foto: Helse Midt

Lyser ut konkurranse om IT-milliarder

Helse Midt-Norge RHF lyser ut anbud på felles journalløsning verdt inntil 2,7 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Helse Midt-Norge RHF kunngjorde nylig konkurransen om ny regional løsning for elektronisk pasientjournal i Midt-Norge i samarbeid med kommunene i regionen.  Kontrakten er verdt mellom 1,4 og 2,7 milliarder kroner eksklusiv merverdiavgift, opplyser RHF-et i en pressemelding.

Nå kan leverandører søke om å delta i den videre konkurransen, i tråd med regelverket om offentlige anskaffelser.

Helseplattformen

* Formålet med Helseplattformen er å gjennomføre en regional anskaffelse og innføring av felles pasientjournal (PAS/EPJ) for helseforetakene i Midt-Norge.* Programmet skal legge vekt på samhandling med kommunehelsetjenesten og fastlegene, samt andre offentlige og private aktører i de tre fylkene.* På foretaksmøte 22.juni 2016 ga helseministeren Helse Midt-Norge RHF gjennom programmet Helseplattformen i oppdrag å være et regionalt utprøvingsprogram for det anbefalte nasjonale målbilde i «Én innbygger – én journal» og et mulig startpunkt for en felles nasjonal løsning for kommunal helse- og omsorgstjeneste.

Utdaterte systemer
Hensikten med anskaffelsen er å erstatte dagens mange ulike og til dels utdaterte journalsystemer med én løsning for både fastleger, kommunehelsetjeneste og spesialisthelsetjeneste.

Innbyggerne skal få enkel tilgang til egen journal, og større mulighet til å påvirke eget behandlingsforløp. For de ansatte i helse og omsorg innebærer dette bedre arbeidsredskap og en enklere hverdag. Løsningen skal gi bedre planlegging og bruk av ressurser på tvers av helsetjenesten.

Prøves ut i Helse-Midt
Helse- og omsorgsdepartementet har gitt Helse Midt-Norge RHF gjennom prosjektet Helseplattformen i oppdrag å være et regionalt utprøvingsprogram for det anbefalte nasjonale målbilde i «Én innbygger – én journal» og et mulig startpunkt for en felles nasjonal løsning for kommunal helse- og omsorgstjeneste.

Prosjektorganisasjonen Helseplattformen er godt i gang med å utarbeide krav til den nye journalløsningen. Alle faggrupper innen helse og omsorg, med medarbeidere fra sykehusene, fastleger og spesialister, og et stort antall kommuner i Midt-Norge bidrar i dette arbeidet. Trondheim kommune har vært tungt inne i prosjektet helt fra start, ifølge Helse Midt-Norge.

Powered by Labrador CMS