Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

BLIR ENDA STØRRE: – Dette er et paradigmeskifte for den private helsetjenesten i Norge, sier Aleris Helse-sjef Grethe Aasved.

BLIR ENDA STØRRE: – Dette er et paradigmeskifte for den private helsetjenesten i Norge, sier Aleris Helse-sjef Grethe Aasved. Foto: Arkivfoto Dagens Medisin

Aleris kjøper Curato

Norges største private sykehuskjede kjøper landets største radiologikjede.

Annons:

Det melder sykehuskjeden i en pressemelding mandag. Curato er Norges største private leverandør av radiologitjenester, med 13 radiologiavdelinger i Norge og én i Sverige. Radiologkjeden har avtale med alle de fire regionale helseforetakene i Norge.

Bredde i tilbudet
– Oppkjøpet av Curato bekrefter og styrker Aleris’ strategi om å etablere hele bredden av helsetjenester i alle helseregioner. Et tilbud med hele verdikjeden i et pasientforløp gir bedre kvalitet, og helhetlige pasientforløp etterspørres i økende grad av både pasienter og oppdragsgivere. Ved kjøpet av Curato blir vår visjon til virkelighet i hele landet, sier Aleris Helse-sjef Grethe Aasved i pressemeldingen.

Regjeringen ønsker økt innsats fra private helseaktører som et viktig supplement til de offentlige tjenestene for å redusere køer og ventetider.

Varsler Konkurransetilsynet
– Skal vi fylle denne rollen optimalt må vi ha et bredt og landsdekkende tilbud av høy kvalitet, som dekker både primær- og spesialisthelsetjenester, inkludert radiologitjenester. Kjøpet av Curato gjør oss derfor til en enda bedre samarbeidspartner i arbeidet med å løse flere av norsk helsevesens utfordringer, sier Grethe Aasved.

På grunn av avtalens størrelse vil Aleris informere Konkurransetilsynet i form av en ordinær melding.

Størst i Norge
I fjor kjøpte Aleris Teres Medical Group AS, som har 17 klinikker og private sykehus i Skandinavia. For at oppkjøpet kunne godkjennes av Konkurransetilsynet måtte Aleris selge deler av Teres sin virksomhet til Capio.

Aleris har de siste årene satset stort på å utvikle sine tjenester i Norge. Sykehuset i Oslo er landets største privateide sykehus, og omfatter også Skandinavias eneste private kreftsenter.

Aleris Helse er per i dag Norges største private sykehuskjede med rundt 600 medarbeidere ved 15 klinikker på ti steder i Norge.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!