Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

BLIR ENDA STØRRE: – Dette er et paradigmeskifte for den private helsetjenesten i Norge, sier Aleris Helse-sjef Grethe Aasved.

BLIR ENDA STØRRE: – Dette er et paradigmeskifte for den private helsetjenesten i Norge, sier Aleris Helse-sjef Grethe Aasved. Foto: Arkivfoto Dagens Medisin

Aleris kjøper Curato

Norges største private sykehuskjede kjøper landets største radiologikjede.

Annons:

Det melder sykehuskjeden i en pressemelding mandag. Curato er Norges største private leverandør av radiologitjenester, med 13 radiologiavdelinger i Norge og én i Sverige. Radiologkjeden har avtale med alle de fire regionale helseforetakene i Norge.

Bredde i tilbudet
– Oppkjøpet av Curato bekrefter og styrker Aleris’ strategi om å etablere hele bredden av helsetjenester i alle helseregioner. Et tilbud med hele verdikjeden i et pasientforløp gir bedre kvalitet, og helhetlige pasientforløp etterspørres i økende grad av både pasienter og oppdragsgivere. Ved kjøpet av Curato blir vår visjon til virkelighet i hele landet, sier Aleris Helse-sjef Grethe Aasved i pressemeldingen.

Regjeringen ønsker økt innsats fra private helseaktører som et viktig supplement til de offentlige tjenestene for å redusere køer og ventetider.

Varsler Konkurransetilsynet
– Skal vi fylle denne rollen optimalt må vi ha et bredt og landsdekkende tilbud av høy kvalitet, som dekker både primær- og spesialisthelsetjenester, inkludert radiologitjenester. Kjøpet av Curato gjør oss derfor til en enda bedre samarbeidspartner i arbeidet med å løse flere av norsk helsevesens utfordringer, sier Grethe Aasved.

På grunn av avtalens størrelse vil Aleris informere Konkurransetilsynet i form av en ordinær melding.

Størst i Norge
I fjor kjøpte Aleris Teres Medical Group AS, som har 17 klinikker og private sykehus i Skandinavia. For at oppkjøpet kunne godkjennes av Konkurransetilsynet måtte Aleris selge deler av Teres sin virksomhet til Capio.

Aleris har de siste årene satset stort på å utvikle sine tjenester i Norge. Sykehuset i Oslo er landets største privateide sykehus, og omfatter også Skandinavias eneste private kreftsenter.

Aleris Helse er per i dag Norges største private sykehuskjede med rundt 600 medarbeidere ved 15 klinikker på ti steder i Norge.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Slik sikret Danmark full åpenhet om industripengene

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Søk i utbetalingene fra legemiddelindustrien

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!