- Viktig for forskningen og pasientene at vi deltar

Professor Steinar Aamdal, som leder Utprøvingsenheten ved Oslo universitetssykehus, frykter at budsjett-kutt vil ramme fremtidig norsk deltakelse.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Cirka et 50-talls norske leger deltar på årets ASCO – som har rekordhøyt antall deltakere med i alt 37.000 påmeldte. I fjor deltok omtrent like mange leger fra Norge som i år.

UiO-professor Steinar Aamdal, som leder Seksjon for klinisk kreftforskning ved Oslo universitetssykehus (OUS), frykter imidlertid at budsjett-kutt vil ramme fremtidig norsk deltakelse.

- Vi ser ikke så stor endring i år, men vi har fått signaler på at det skal kuttes i budsjettene, og jeg tror vi kommer til å se mindre deltakelse fra OUS neste år, sier Aamdal.

Flere real-life-studier
Aamdal mener ASCO-deltakelse kommer både forskningen og pasientene til gode. Og i likhet med ASCO-president Julie Vose, som holdt sin åpningstale lørdag, er Aamdal opptatt av å få mer data fra en vanlig pasientpopulasjon i en klinisk hverdag – og ikke bare data fra selekterte pasienter som deltar i studier og som utgjør en svært liten andel av kreftpasientene totalt.

Powered by Labrador CMS