Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
GEVINST: – Forskning viser at trening og fysisk aktivitet for eldre personer med pleiebehov ikke bare kan gi store helsegevinster for individet, men også samfunnsøkonomiske gevinster, sier professor Erik Rosendahl. Foto: Colourbox

Laget treningsråd for beboere på sykehjem

– Beboere med store pleiebehov får det bedre med intensiv trening, sier den svenske professoren Erik Rosendahl. 

Publisert: 2016-03-23 — 13.00

En internasjonal gruppe av forskere presenterer konkrete og evidensbaserte råd for hvordan pasienter på sykehjem kan få dekt sine behov for fysisk aktivitet.

Studien er publisert i Journal of American Medical Directors Association, med førsteforfatter Philipe de Souto Barreto.

Passiviserende
Erik Rosendahl, professor i fysioterapi ved Umeå universitet og medforfatter av artikkelen, sier eldresenter altfor ofte er et passiviserende miljø.

– Dessverre er personer på sykehjem en gruppe som ofte glemmes, spesielt når det gjelder dem som på grunn av en funksjonsnedsettelse trenger hjelp og støtte for å kunne trene, sier han til universitetets hjemmeside.

Praktiske anbefalinger
Forskerne har tatt fram anbefalinger for hvordan personalet kan øke fysisk aktivitet og trening hos beboerne. Anbefalingene er utformet for å kunne brukes i hele verden, og skiller på allmenn fysisk aktivitet og målrettet intensiv trening for de med større rehabiliteringsbehov.

Fysisk inaktivitet på sykehjem er et internasjonalt helseproblem.

Tilrettelegging
Anbefalingene gir enkle strategier, som å oppmuntre de eldre som har mulighet til det, å gå til matsalen isteden for å kjøre i rullestol, utrede behovet for legemidler som gjør at personer kjenner seg trøtte, tilrettelegge for hyggelige gruppeaktiviteter som motiverer til fysisk aktivitet og bruke innovative løsninger som for eksempel ny teknologi for å stimulere til fysisk aktivitet.

Personlig treningsprogram
Alle personer som trenger hjelp med hverdagslige aktiviteter skal ha et personlig utformet treningsprogram, som de får hjelp til å utføre. Alle skal ha fysisk trening i minst 35-40 minutter minst to ganger i uken, helst mer.

Styrketrening og utholdenhetstrening skal alltid inngå.

– Forskning viser at trening og fysisk aktivitet for eldre personer med pleiebehov ikke bare kan gi store helsegevinster for individet, men også samfunnsøkonomiske gevinster, sier Rosendahl.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM Arena Digital: Lungekreft & screening

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!