REHABILITERING: Søknadsfristen for de utlyste 60 millioner kronene til forskning på rehabilitering er 20. april. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto:

180 millioner til to nye helseforskningsprogram

Nå utlyser Forskningsrådet midler til intervensjonsforskning og til forskning på rehabilitering.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

De nye programmene er langsiktige satsinger med en økonomisk forutsigbarhet Arvid Hallén, adm. direktør i Forskningsrådet

Forskningsrådet lanserte nylig to nye helseforskningsprogram. Det ene programmet er «Bedre helse og livskvalitet» (BEDREHELSE), hvor det nå lyses ut  120 millioner kroner til intervensjonsforskning og programmet.
Det andre helseforskningsprogrammet er «God og treffsikker diagnostikk, behandling og rehabilitering» (BEHANDLING), hvor 60 millioner utlyses til forskning på rehabilitering.
Søknadsfristen er 20. april.
Sosial ulikhet
Hovedmålet for BEDREHELSE er å fremme forskning og forskningsbasert innovasjon av høy kvalitet og nytteverdi som kan bidra til bedre folkehelse, økt livskvalitet samt redusere sosial ulikhet i helse.

Programmet BEHANDLING skal gjennom klinisk forskning bidra til at pasienter får god og treffsikker diagnostikk, behandling og rehabilitering gjennom hele sykdomsforløpet.
Omorganisering
Lanseringen av de to programmene er en del av omorganiseringen av Forskningsrådets helseavdeling hvor ti forskningsprogrammer har blitt redusert til fire over de siste to årene. Helseprogrammene er blitt større og vil innebære en mer forutsigbar og jevnere finansiering,
– De nye programmene er langsiktige satsinger med en økonomisk forutsigbarhet som vi håper vil stimulere til tematisk brede prosjekter for å utvikle bedre og mer effektive offentlig tjenester i tråd med Regjeringens langtidsplan for forskning, uttaler adm. direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet.

Powered by Labrador CMS