Kaller talen tam, lite troverdig og lite konkret

Slik lyder dommen over sykehustalen fra opposisjonspolitikere på Stortinget.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

OSLO/RIKSHOSPITALET: Tirsdag holdt helseminister Bent Høie (H) sin tredje årlige sykehustale. Helsepolitisk talsperson Torgeir Micaelsen i Arbeiderpartiet kaller sykehustalen tam, og mener den er lite konkret på tiltak:

– Hvor er forslaget om å kveldsåpne poliklinikkene på de største sykehusene, der operasjonsutstyr står ubrukt mange timer i døgnet? Hvor er tiltakene for å tilsette nyutdannede leger, som står og venter på å ta i bruk kompetansen de har opparbeidet seg gjennom studiene? Og hvor er investeringspakken for nytt og moderne utstyr ved de offentlige sykehusene?

Kjersti Toppe, helsepolitisk talsperson i Senterpartiet, peker på at årets sykehustale er betydelig nedtonet når det gjelder krav om sentralisering, sammenlignet med i fjor. Samtidig mener hun statsråden mangler troverdighet på tiltakene innen psykisk helse.

– Vi vet at den gylne regel er blitt sterkt kritisert. Han nevnte ikke pakkeforløp innen psykisk helse, men det er også blitt kritisert fra faglig hold. På én av de store sakene der han ønsker å profilere seg, mener jeg at han ikke er troverdig på tiltakene, og det synes jeg ble ganske synlig i talen, sier Toppe.

LES OGSÅ: – Ansatte vil forhåpentligvis oppleve færre tidstyver

Powered by Labrador CMS