KORTERE VEI: Direktør i Innovasjonsdivisjonen i Forskningsrådet, Anne Kjersti Fahlvik og generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel har som mål at norsk kreftforskning skal komme pasientene raskere til gode. Foto: Forskningsrådet Foto:

Gir innovative kreftforskere drahjelp

Syv av 16 kreftforskningsprosjekter har fått innvilget søknad om støtte og får til sammen 56 millioner over tre år.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Tildelingen av 56 millioner kroner over tre år til syv av 16 prosjektsøknader som ble vurdert, skjer gjennom en fellesutlysning mellom Forskningsrådet og Kreftforeningen.
Hovedmålet med fellesutlysninger er i følge pressemeldingen fra Forskningsrådet og Kreftforeningen at lovende og innovativ forskning raskere skal komme til nytte for kreftpasienter.
‒ Norsk kreftforskning holder et veldig høyt nivå og vi har forskningsmiljøer på feltet som er i verdensklasse. Likevel kan det være utfordrende å få gode ideer fra laboratoriene ut til markedene. Denne fellestildelingen sørger for at flere resultater fra norsk kreftforskning kommer pasienter til gode, sier direktør i Innovasjonsdivisjonen i Forskningsrådet, Anne Kjersti Fahlvik.

Viktig drahjelp
Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel konstaterer at veien fra forskningsidé til ferdig produkt kan være lang, krevende og kostbar.

– Vi vil at forskningen skal komme pasienten raskere til gode. Disse prosjektmidlene gir veldig lovende prosjekter viktig drahjelp. Det ligger et enormt potensiale i forskning og innovasjon innen helse. Samarbeidet med Forskningsrådet om disse prosjektmidlene viser at våre to organisasjoner gjør hverandre, og prosjektporteføljen vi jobber med sterkere, uttaler Ryel i pressemeldingen. 
Kommersialisering
Det kom inn 16 søknader, og kriteriene for å søke om støtte var blant annet at prosjektene skulle være basert på tidligere forskning og ha et godt kommersielt potensial, være samfunnsnyttig og involvere brukerne/pasientene. 
Her kan du lese om prosjektene som har fått støtte.

Powered by Labrador CMS