Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

LEDER NY KIRURG-FORENING: John Christian Glent, LIS-lege ved Ringerike sykehus, er valgt til leder av den nystiftede Forening for unge norske kirurger (FUNK). Foto: Lisbeth Nilsen

LEDER NY KIRURG-FORENING: John Christian Glent, LIS-lege ved Ringerike sykehus, er valgt til leder av den nystiftede Forening for unge norske kirurger (FUNK). Foto: Lisbeth Nilsen

Skal fremme LIS-legenes sak

Forening for unge norske kirurger (FUNK) ble etablert på Kirurgisk høstmøte tirsdag, og LIS-lege John Christian Glent skal lede underforeningen til Norsk kirurgisk forening.

Annons:
“Det er kjempeviktig at LIS-legene kommer på banen.”

- Inge Glambek, påtroppende leder av Norsk kirurgisk forening

– Forening for unge norske kirurger skal fremme våre interesser, og nå vil LIS-legene få en samlet røst i stedet for bare én representant i Norsk kirurgisk forening, sier John Christian Glent til Dagens Medisin.

Han er LIS-lege under spesialisering i generell kirurgi ved Kirurgisk avdeling på Ringerike sykehus.

Glent forteller at det å finne en struktur blir blant de første oppgavene det kommende året.

– Vi vil jobbe med å finne ut hvilke saker vi skal konsentrere oss om og hvordan vi skal gjøre det, hvilken retning vi skal gå og hvordan komme dit. Vi vil også samle erfaringer fra moderforeningene i Danmark, som har hatt sin forening i 30 år, og i Sverige.

Vil vekke engasjement
Foruten Glent, utgjør disse LIS-legene det nye styret: Naeem Zahid ved Ahus, Maria Devold Soknes og Anna-Christina Kobbelgaard Beuke ved Haukeland og Ingvild Farnes ved Drammen sykehus.

– Dette er kompetente og flinke folk. Jeg håper vi i løpet av det første året kan få oppmerksomhet om foreningen og vekke et engasjement hos LIS-leger over hele landet, sier Glent.

Initiativtaker
Usman Saeed, LIS-lege ved Drammen sykehus, nåværende styremedlem i Norsk kirurgisk forening og redaktør av Kirurgen, er initiativtaker til FUNK. Han har jobbet lenge med å få etablert en forening for LIS-leger under spesialisering i kirurgi.

– Jeg er stolt og glad for at alt nå er på plass, sier Saeed til Dagens Medisin.

Påtroppende leder av Norsk kirurgisk forening (NKF), Inge Glambek, er begeistret for etableringen.

– Det er kjempeviktig at LIS-legene kommer på banen, sier han.

Underforening av NKF
NKF gikk inn for etableringen av FUNK på sitt styremøte i september. På generalforsamlingen i NKF torsdag 23. oktober, ble foreningen formelt etablert.

Også avtroppende NKF-leder Arne-Christian Mohn, er glad for at foreningen er etablert og at Norsk kirurgisk forening nå har en underforening som vil komme med innspill fra LIS-legene.

– Spesialistutdanningen blir viktig arbeid for den nye foreningen samt et tettere samarbeid med de nordiske foreningene, mener Mohn.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!

DM Arena-møter