
FÆRRE TILFELLER: Det går stadig lenger mellom de nye ebola-tilfellene i Vest-Afrika. Bildet er tatt på Leger Uten Grensers ebola-klinikk i Sierra Leone i vår. Foto: Leger Uten Grenser

FÆRRE TILFELLER: Det går stadig lenger mellom de nye ebola-tilfellene i Vest-Afrika. Bildet er tatt på Leger Uten Grensers ebola-klinikk i Sierra Leone i vår. Foto: Leger Uten Grenser
Første smittefrie uke siden mars 2014
Men det er fortsatt en risiko for nye ebola-tilfeller, melder WHO.
Hej!
Tack för att du läser Dagens Apotek! Nu har du tagit del av 10 artiklar och för att läsa vidare på Dagensapotek.se, vill vi att du fyller i dina användaruppgifter. Dagens Apotek på webben är helt kostnadsfri att använda.
Fortsatt trevlig läsning!
Har du redan ett konto?
Logga inVill du dessutom prenumerera på tidningen Dagens Medicin? Klicka på knappen för att teckna en prenumeration.

I forrige uke ble det ikke meldt om noen nye ebolatilfeller i Vest-Afrika. Dette er første gang det er gått en hel uke uten nye rapporterte smittetilfeller siden epidemien ble påvist i mars 2014. Det melder Verdens helseorganisasjon (WHO) i sin ukentlige rapport.
500 under oppfølging
I Sierra Leone er det ikke meldt om nye tilfeller de siste tre ukene, og alle personer med mistanke om smitte har fullført oppfølgingsperioden på 21 dager. Samtidig er mer enn 500 personer under oppfølging i Guinea, grunnet mistanke om smitte, ettersom de er forbundet med en smittekjede.
– Flere høyrisikokontakter, som er forbundet med aktive og nylig aktive overføringskjeder i Guinea og Sierra Leone, har falt fra oppfølgingen. Det er fortsatt en kortsiktig risiko for ytterligere tilfeller, skriver WHO.
Små områder
I rapporten heter det dessuten at det de siste 11 ukene har vært færre enn 10 nye tilfeller ukentlig.
– I den samme perioden har overføringen av viruset vært geografisk begrenset til flere små områder i vestre Guinea og Sierra Leone, hvilket markerer overgangen til en distinkt tredje fase i epidemien, skriver WHO.
Siden epidemien i Vest-Afrika ble påvist, har ebola-viruset forårsaket mer enn 28.000 smittetilfeller og mer enn 11.000 dødsfall, anslår Verdens helseorganisasjon.
Kommentarer
Våre kommentarregler
Dagens Medisin henvender seg spesielt til leger, farmasøyter, sykepleiere og beslutningstakere i helsesektoren. Kommentarfunksjonen er derfor først og fremst beregnet på tilbakemeldinger fra disse gruppene.
Vi har valgt en anonym kommentarløsning slik at helsepersonell ikke skal vegre seg for å delta i debatten i saker hvor det kan være spesielt krevende å oppgi fullt navn og arbeidssted. Det betyr likevel ikke at anonyme kommentarer er akseptable i alle saker. Vi ber de som kommenterer om å reflektere over om man kan skrive med fullt navn. Det gjør debatten bedre – for alle.
Dagens Medisin forbeholder seg retten til å fjerne innlegg som vi finner upassende.
Upassende innlegg inkluderer usaklige innlegg som ikke dreier seg om saken det kommenteres på, som inneholder ufint språk og/eller beskyldninger. Vi sletter kommentarinnlegg som inneholder direkte reklame, eller lenker som ikke fremstår relevante for saken som diskuteres.
Dagens Medisin oppfordrer til en saklig og faglig diskusjon. God debatt!
Rapporter kommentar