Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Ny prestisjepris til kreftforsker

Professor Harald Stenmark ved Universitetet i Oslo og NTNU har fått nok en prestisjefylt pris og er tildelt Forskningsrådets pris for fremragende forskning, Møbius 2015.

Annons:
LEDENDE: Prisvinner Harald Stenmark har bygget opp et verdensledende forskningsmiljø ved Senter for kreftbiomedisin. Foto: Universitetet i Oslo

Harald Stenmark får prisen for hans viktige oppdagelser om regulering av cellevekst og celledeling, mekanismer for å ta opp og transportere proteiner i celler og hvordan signaliseringsprosesser i cellen henger sammen med disse prosessene.

Les også: Norsk banebrytende hjernestudie

Prisvinneren har også bidratt vesentlig til forståelsen av nedbrytningsprosessene i cellene, skriver Forskningsrådet i sin omtale.

Stenmark har fått flere priser for sin forskning, og i fjor ble han tildelt Kong Olav Vs kreftforskningspris 2014.

Prisvinneren er professor ved Universitetet i Oslo (UiO), Medisinske fakultet og har en professor-bistilling ved NTNU.

Stenmark er også leder for Senter for kreftbiomedisin, et senter for fremragende forskning UiO og Oslo universitetssykehus.

Internasjonalt ledende
I juryens begrunnelse heter det: Harald Stenmark har i mange år vært en av de internasjonalt ledende forskerne innenfor disse svært kompetitive områdene. Han er også en miljøbygger som har etablert fruktbart samarbeid på høyt nivå lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Juryen har også lagt vekt på at Harald Stenmark er en leder som tar vare på unge talenter og understøtter utviklingen av deres karriere, skriver Forskningsrådet på sin hjemmeside.

Forskningsrådet viser til at Stenmark har gjort funn som kan endre forståelsen av hvordan celledeling reguleres og at resultatene kan bli viktige for behandling av kreft og andre sykdommer.

– Han får også prisen fordi han er en miljøbygger, og Stenmark har bygget opp et verdensledende forskningsmiljø ved Senter for kreftbiomedisin, uttaler Arvid Hallén, administrerende direktør i Forskningsrådet.

Møbius 2015-prisen for fremragende forskning er på én million kroner.

 

 

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!