I dag har Gjessing sin siste dag på jobb som president for Legeforeningen. Foto: Rune Thorstein

Viktigst: faste stillinger, bedre IKT og utvikling av fastlegeordningen

I dag er Hege Gjessings siste dag som president i Legeforeningen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Legeforeningen arrangerte i formiddag en lukket avslutning for Gjessing, som går av etter å ha vært president i fire år. Hun møtte alle avdelingene på huset til lunsj.

Både generalsekretær Geir Riise og påtroppende president Marit Hermansen takket Hege for innsatsen hun har gjort, blant annet ble faste stillinger trukket fram som en viktig prestasjon.

Gjessing takket også avdelingene for støtten, og ønsket Hermansen lykke til videre.

Overraskende vending
I siste nummer av Tidsskriftet takker Gjessing offisielt for seg.

"Som flere andre ble jeg overtalt til å bli tillitsvalgt og jeg undrer meg fremdeles over den vendingen yrkeslivet tok", sier hun.

Hun forteller at en hovedglede for henne i arbeidet har vært den menneskelige faktoren, og takker alle sine støttespillere.

Langsiktig arbeid
Gjessing sier at arbeidet for bedre rammer og vilkår for leger i Norge, og for bedre folkehelse, krever langsiktighet. Det var derfor en stor overgang å komme fra anestesien, der rask og konkret handling er nødvendig, og til det å måtte tenke i måneder og år på en sak.

"Forståelsen av at prosesser har betydning i seg selv har økt", sier hun.

Viktige saker
Hun trekker fram viktige saker som arbeidet for faste stillinger, mer velfungerende styringssystemer, bedre IKT-løsninger, og utvikling av fastlegeordningen og legevakt.

Hun skriver også at hun føler seg trygg på at arbeidet tas videre av dem som kommer etter, og ønsker Marit Hermansen velkommen som ny president i Legeforeningen.

Det lyktes ikke Dagens Medisin å få en kommentar fra Gjessing i dag.

Powered by Labrador CMS