Svensk sykehus innfører anonym varsling

De ansatte ved Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm kan nå varsle om forhold ved sykehuset inn til en anonym varslertjeneste.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

EKSTERN NETTSIDE: Varslingen skjer via en ekstern nettside, og administreres av en ekstern part, Whisteblowing Centre. Foto: Colourbox

I praksis skjer varslingen via en ekstern nettside, og administreres av en ekstern part, Whisteblowing Centre, skriver svenske Dagens Medicin.
Vil sikre at ikke overser
Den som varsler trenger ikke oppgi navn og kontaktinformasjon – med mindre vedkommende selv ønsker det.
– Vi har allerede et vel etablert systemer for å rapportere inn feil og mistak på sykehuset, og vi oppmuntrer virkelig medarbeidere til å bruke disse. Men varslerfunksjonen blir et viktig tillegg for å sikre at vi ikke overser noe, uttaler sykehusdirektør Melvin Samsom ved Karolinska universitetssjukhuset i en pressemelding.
Kan ikke spores
Den anonyme varslerfunksjonen er ment å brukes av dem som ikke anser det som mulig å gå via sykehuset ordinære rapporteringsveier.

Verken Whistleblowing Centre eller sykehuset har noen mulighet til å spore hvem som har varslet, og rapporteringen skal ifølge pressemeldingen være kryptert og passordbeskyttet.
Sykehusledelsen får oversendt alle innkomne varsler og beslutter hva som skal gjøres med dem, skriver Dagens Medicin i Sverige.

Powered by Labrador CMS