ALLMENNLEGE: Marit Hermansen er i dag leder av Norsk forening for allmennmedisin. Foto: Vidar Sandnes

Ingen utfordrer Hermansen

Marit Hermansen er fortsatt den eneste kandidaten til presidentvervet i Legeforeningen, etter at valgkomiteens frist er utløpt. Det er uvanlig.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Lederen av valgkomiteen, Trond Egil Hansen, bekrefter at det ikke har kommet motkandidater til Marit Hermansen.
– Det er uvanlig at bare én kandidat stiller til presidentvalget når den sittende presidenten ikke tar gjenvalg, sier Hansen til Dagens Medisin.
Sier ikke nei etter fristen
Fristen for å melde kandidater til valgkomiteen, gikk ut 18. april. Hansen sier at de imidlertid ikke sier nei til kandidater som måtte komme etter fristen.
– Jeg er nokså sikker på at en eventuell rival til presidentvervet vil kunngjøre sitt kandidatur så snart beslutning om å stille til valg, har blitt tatt.
– Har du en mulig forklaring på hvorfor det så langt bare er én som ønsker å bli legepresident?
– Marit Hermansen anerkjennes som en svært god presidentkandidat. Men en presidentvalgkamp ville ha skjerpet ytterligere den som blir valgt, svarer Hansen.
Opplever bred støtte
Marit Hermansen sier selv til Dagens Medisin at hun ikke har spekulert i hvorfor hun er eneste kandidat.
– Nå er jeg mye rundt og snakker med folk, og jeg opplever mye støtte. At jeg har bred støtte i organisasjonen, er det jeg forholder meg til, sier hun.
– Har du tro på at det kan komme benkeforslag?
– Det har jeg vært forberedt på siden jeg stilte, og dette er noe jeg er forberedt på hele tiden, svarer Hermansen, som i dag leder Norsk forening for allmennmedisin.

Powered by Labrador CMS