Likestiller psykisk og fysisk helse

Psykisk helse skal likestilles med fysisk helse i folkehelsearbeidet, og nå skal det etableres et eget folkehelseprogram i kommunene med hovedvekt på psykisk helse og rus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I den nye Folkehelsemeldingen som ble lagt frem i dag, heter det at psykisk helse skal likestilles med fysisk helse i folkehelsearbeidet.
I samarbeid med KS
Blant annet vil regjeringen i samarbeid med KS etablere et program for folkehelse i kommunene. Programmet skal legge vekt på psykisk helse og rus.

– En viktig del av mennesket har ofte blitt glemt i folkehelsearbeidet. Nå likestiller vi fysisk og psykisk helse. Det er like sunt å være en del av et fellesskap som å slutte å røyke. Det er like sunt å ha en jobb å komme til som det er å sykle dit, uttaler helseminister Bent Høie i en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet (HOD).
Prioriterer barn og unge
I folkehelseprogrammet i kommunene skal barn og unge være en prioritert målgruppe.
Programmet vil ifølge HOD være et virkemiddel for å integrere psykisk helse i lokalt folkehelsearbeid og på tvers av de ulike sektorene i kommunene.
– Det viktigste vi gjør for å forebygge psykisk og fysisk sykdom, er å gi barna våre gode og trygge oppvekstvilkår og følelse av mestring, sier Høie.

Powered by Labrador CMS