LHL med egne astma- og allergispesialister

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) blir nå også en organisasjon for personer med astma og allergi.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

LHL er interesseorganisasjonen for lungesyke og deres pårørende. Nå vil LHL også være en organisasjon for alle med astma og allergi.

Fra februar har LHL etablert en faggruppe med spesialfelt på astma og allergi, ifølge pressemeldingen fra LHL:
Rådgiving på nett
LHL skal jevnlig gi god og relevant informasjon og bygge opp en rådgivningstjeneste blant annet på web. På sikt vil det også komme tilbud om kurs og aktivitetssamlinger for barn med astma og allergi og deres foreldre, heter det i pressemeldingen.

Generalsekretær Frode Jahren i LHL uttaler at foreningen vil samle aktiviteten for barn og småbarnsforeldre med astma og allergi i en egen organisasjon som nå er under etablering.
Kommer fra NAAF
Samtlige av fagfolkene som nå skal styrke feltet astma og allergi i LHL kommer fra Astma- og allergiforbund (NAAF).
Dagens Næringsliv skrev i fjor at en granskningsrapport fra advokatfirma Grette avdekket konflikter og manglende økonomisk styring i NAAF. Forbundet hadde opparbeidet et betydelig underskudd, og all bokført egenkapital var tapt i 2012.
Rapporten, som DN fikk tilgang til, konkluderte med mangelfull faglig kompetanse i administrasjonen og styre, fravær av risikoforståelse, og en konfliktkultur.

Ifølge Frode Jahren, var alle de faglig ansatte på vei ut av NAAF.
– Disse hadde fortsatt lyst til å jobbe på fagfeltet og jobbe sammen. De henvendte seg til oss for å høre om LHL var interessert, noe vi sa ja til, forteller Frode Jahren til Dagens Medisin.
NAAF presiserer
Kommunikasjonssjef Bo Alexander Gleditsch i NAAF understreker at rapportens henvisning til «mangelfull kompetanse» gjaldt tidligere ansatte med ansvar for den økonomiske styringen av forbundet, samt tidligere styrer, og ikke til NAAFs faglige kompetanse for øvrig.
– De ansatte knyttet til den omtalte økonomiske problematikken har per i dag ingen tilknytning til forbundet, og NAAF besitter i høyeste grad en sterk faglig kompetanse innen sine interesseområder, understreker Gleditsch overfor Dagens Medisin.
Han legger også til det var ikke korrekt at alle de faglig ansatte var på vei ut av NAAF.
– Noen av våre tidligere ansatte som valgte å si opp sin stilling i NAAF for å starte hos LHL, men brorparten av de faglig ansatte er fortsatt hos oss, sier Gleditsch.

Artikkelen er oppdatert 6. mars 2015.

Powered by Labrador CMS