Nummer åtte: Jonas Gahr Støre

Ap-lederen kaprer 8. plassen på listen over Helse-Norges maktelite. Med sin kunnskap kan den tidligere helseministeren sette dagsorden når han vil, påpeker juryen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

JONAS GAHR STØRE: Den tidligere utenriks- og helseministeren har ledet Arbeiderpartiet siden juni 2014.

For åttende gang kårer Dagens Medisin Helse-Norges 100 mektigste. I juryen sitter personer med solid erfaring fra noen av de tyngste posisjonene i helsetjenesten.

Den tidligere helseministeren har vært leder av Arbeiderpartiet siden juni i år. Støre beskrives som retorisk dyktig og med politisk tyngde.

Ville hatt han høyere opp
– Støre har en fagkunnskap og en forståelse for helsesektoren som trumfer de andre partilederne, og jeg mener derfor han skulle enda høyere opp på listen. Kombinasjonen av at han er god på feltet, og at opinionen er opptatt av helse, gjør at han kan sette dagsorden på dette feltet når han vil, mener jurymedlem Ansgar Gabrielsen.

Markus Moe påpeker at det ikke er lenge siden Støre selv var helseminister.

Forsiktig i media
– Det var kanskje enda mer støy rundt helsesektoren da enn nå. Støre er forsiktig med å si hvordan det skal gjøres etter åtte år med Ap-styring.

Støre er utdannet statsviter og har bakgrunn fra embetsverket og humanitære organisasjoner, blant annet som generalsekretær i Norges Røde Kors.

Frem til papirutgaven kommer ut 4. desember teller vi ned fra plass nummer 10 – før medaljeplasseringene og resten av listen avsløres.

Les også:
Nummer ti: Bjørn Erikstein
Nummer ni: Stener Kvinnsland

Er du enig eller uenig i juryens vurderinger? Si din mening i kommentarfeltet eller diskutér helse-makt på Twitter:  #DMhelsemakt

Powered by Labrador CMS