Forskningssentre deler milliardbeløp

Forskningsrådet bevilger 1,6 milliarder kroner til 17 sentre for forskningsdrevet innovasjon, hvorav to sentre for næringsrettet forskning innen helse og omsorg.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Forskningsrådet har besluttet hvilke næringsrettede sentre som får status som såkalte Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI). De 17 forskningssentrene tildeles i alt cirka 1,6 milliarder kroner.

Blant de 17 er Centre for Connected Care ved Oslo universitetssykehus (OUS) og Center for Innovative Ultrasound Solutions for Health care, Maritime, and Oil & gas industries ved NTNU.
Servicemodeller i helsesektoren
Centre for Connected Care skal utvikle nye innovative servicemodeller i helse- og omsorgssektoren, med utgangspunkt i en systemtenkning der brukeren involveres og gis påvirkningskraft og ansvar for egen helse.
OUS samarbeider med blant andre Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Siemens, Telenor Objects og Accenture.
Bildediagnostikk
I Trondheim skal NTNU-forskerne, som samarbeider med blant andre GE Vingmed Ultrasound, Kongsberg Maritime og Statoil, har som mål å etablere et verdensledende senter for forskning og innovasjon på ultralydbasert bildebehandling innen ulike sektorer, hvor helse er ett av dem.
Forskningen innen helse vil være rettet mot medisinsk diagnostikk.
Rekordmange søknader
Ifølge Forskningsrådet utløser den nye tildelingen forskning for over tre milliarder kroner de neste åtte årene. Det kom inn 57 søknader fra hele landet, noe som er rekordhøyt antall.
– Kvaliteten på søknadene har vært på et svært høyt nivå. Disse sentrene som består av forskningsintensive bedrifter og forskningsmiljøer vil bidra til å styrke Norges innovasjonsevne og konkurransekraft, uttaler administrerende direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet.
Fordelingen av midlene offentliggjøres senere.

Powered by Labrador CMS