Campus Oslo-prosjektleder går av før tiden

Prosjektleder Nils Hjorthol avslutter sitt engasjement i Campus Oslo idéfase tre måneder før prosjektet er over.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Dette for å unngå habilitetsproblemer, ifølge prosjektlederen selv:
Nils Hjorthol avslutter sitt engasjement som prosjektdirektør i ”Idéfase OUS – Campus Oslo” - utredningen om et nytt storsyehus i Oslo - tre måneder før styret ved Oslo Universitetssykehus (OUS) etter planen foretar den endelige behandlingen av idéfaserapporten.
- Kan ikke oppstå habilitetskonflikt
– Bakgrunnen er at arbeidsoppgavene jeg ble satt til å utføre i den fasen prosjektet er inne i, langt på vei er gjennomført. Jeg driver et konsulentfirma som jobber opp mot sykehussektoren. Å avslutte nå, før tilretteleggingsoppgavene for neste fase begynner, vil gjøre at det ikke kan oppstå habilitetskonflikt ved en senere anledning. Derfor gir jeg meg før det skal utformes et mandat til neste fase, sier Hjorthol til Dagens Medisin.
Han viser til at bedriften Hjorthol AS har hatt en rekke oppdrag for selskapet Hospitalitet AS, som leverer rådgivningstjenester for sykehussektoren.
Diskuterte habilitet i sommer
Ved prosjektets oppstart i 2012, signerte Hjorthol kontrakt med OUS fram til mars 2015. Ifølge den avtroppende prosjektlederen tok OUS-ledelsen allerede i sommer opp habilitetsspørsmålet med ham.
De ble da enige om å korte ned varigheten av engasjementet, mens den endelige beslutningen om tidspunkt først ble tatt i oktober.
– Det er ingen nye opplysninger vedrørende min virksomhet som er kommet opp nå; de har vært kjent på forhånd. Det har vært et godt samarbeid mellom oss, og OUS har akseptert mitt ønske om å avslutte nå noen måneder før tiden, legger Hjorthol til.
OUS-ledelsen tar sikte på at idéfaserapporten blir endelig behandlet på styremøtet i februar, der det også skal utformes et mandat for det videre planarbeidet ved sykehuset. Hjorthol avslutter arbeidet i idéfaseprosjektet denne uka, men stiller seg til rådighet for prosjektet fram til mars.
Etter det Dagens Medisin har fått opplysninger om, fikk ikke styringsgruppen i Campus Oslo informasjon om at Hjorthol går av, på møtet de hadde denne uken.
Ikke informert ved en glipp
 – Vi var enige i at Hjorthol kunne gå av før kontraktens utløp, ettersom jobben nå er gjort. Idéfaserapporten er levert, og høringen er gjennomført og systematisert, sier kommunikasjonsdirektør Morten A. Meyer ved OUS.
 Fram mot den endelige behandlingen av rapporten skal dermed Tone Ikdahl, som har vært OUS’ interne prosjektdirektør, midlertidig overta ledelsen for prosjektet.

– Er styringsgruppa orientert om Hjorthols avgang?
 – Ved en inkurie ble det ikke gitt en formell orientering under sist møte i styringsgruppa, men Hjorthols fratreden er ingen hemmelighet, sier Meyer.
Dagens Medisin har spurt medlem av styringsgruppen, foretakstillitsvalgt Aasmund Bredeli, om å kommentere saken. Han sier at han foreløpig vil avstå fra å kommentere den.
Rapporten ”Idéfase OUS – Campus Oslo” var ute på høring fram til 1. november, og anbefaler å samle all virksomhet ved sykehuset på Gaustad og sørover. Denne anbefalingen ble ikke tatt godt imot av de OUS-ansattes organisasjoner, som Dagens Medisin skrev tidligere denne måneden.

Powered by Labrador CMS