Her er helse-lekkasjene

Klokken 10 i dag legges statsbudsjettet frem, men flere nyheter er allerede lekket.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

* Det er satt av 20 millioner kroner til å etablere tverrfaglige poliklinikker og diagnosesentre for å gjøre pasienter med ulike utmattelseslidelser sitt møte med helsetjenesten lettere, slik Dagbladet tidligere har skrevet.

* Regjeringen hever bagatellgrensen fra 5 til 25 millioner kroner, meldte VG mandag.

* Støtten til skolehelsetjenesten dobles til 200 millioner kroner for å gjøre tjenesten bedre og mer tilgjengelig for de unge, slik Dagens Medisin har omtalt.

*Regjeringen lover sykehjemsløft og gir penger til 2.500 nye sykehjemsplasser i forslaget til statsbudsjett for neste år, skriver NTB.

* Landets fem største universiteter får 70 millioner ekstra øremerket forskereliten. Pengene tas fra de mindre høyskolene, meldte VG tirsdag. Ifølge TV2 settes det av 600 millioner kroner mer til forskning, eller 500 nye forskere i løpet av en fireårsperiode.

* Det blir dyrere å ikke møte opp til avtalt legetime: Hvert år dropper 200.000 nordmenn å møte til avtalt poliklinisk behandling, noe som gir store ekstrautgifter for sykehusene. Derfor dobles gebyret fra 320 til 640 kroner, ifølge Stavanger Aftenblad.

* Regjeringen foreslår å bevilge 15 millioner friske kroner til familievernkontorene over hele landet. Målet er å forhindre samlivsbrudd.

* Det skal opprettes en ny tilskuddsordning for barn og unge som er utsatt for vold. 11,5 millioner kroner er satt av til formålet .

Har du innspill til statsbudsjettet? Kontakt redaksjonen.
Si din mening om årets statsbudsjett i kommentarfeltet.

Powered by Labrador CMS