– IKT-satsingen burde vært doblet

IKT-Norge mener summen til IKT i helsevesenet burde vært dobbelt så stor. Men ser likevel lyspunkt i statsbudsjettet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Foto: Illustrasjonsfoto / Colourbox

I årets statsbudsjett øker regjeringen de direkte bevilgningene innen IKT med nesten 13 prosent til 356 millioner kroner. I tillegg kommer 30 millioner, slik at den samlede økningen blir 80 millioner kroner.

– 80 millioner er litt, men ikke nok. Det er store endringer som kreves i helsektoren, og summene burde vært doblet fra 314 til 600 millioner kroner, sier Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT-Norge. 

Han ser likevel positive og viktige grep på IT-fronten. Momsfritak fremmer mer bruk av næringslivet.

– En skjult ulempe for vår næring er nå fjernet, dette er kanskje den mest gledelige endringen i budssettet. Vi tror at dette vil være gi helsesektoren muligheten til i større grad å sette ut IKT-tjenester til vår næring, sier han.

Videre fremhever regjeringen IKT når de også øker basisbevilgningene til de regionale helseforetakene med 590 millioner kroner.

– IKT-Norge er glade for at budsjettet for 2015 viser en fortsatt og økende satsing på IKT i helsesektoren. Vi ser frem til et fortsatt godt og krevende samarbeid for å få på plass IKT-løsninger som gir Norge et mer integrert helsevesen, sier Syversen.

Har du innspill til statsbudsjettet? Kontakt redaksjonen.
Si din mening om årets statsbudsjett i kommentarfeltet.

Powered by Labrador CMS