Helsekostkjede stopper salg av kosttilskudd

Life-kjeden, som markedsførerer kosttilskuddet Chili Burn, stopper alt salg av produktet i samtlige land etter mistanke om at produktet kan føre til alvorlig leverskade.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Vektkontrollproduktet Chili Burn, tas med umiddelbar virkning ut av helsekostkjeden Lifes butikkhyller i samtlige land, heter det i pressemeldingen fra Life.
Dette som et direkte resultat av NRK1s program Forbrukerinspektørene der det fremkom at en person hadde fått alvorlig leverskade (toxisk hepatitt) sannsynligvis etter å ha brukt produktet.
Programmet ble vist på NRK 1. oktober. Legene som ble intervjuet, mistenkte at årsaken til leverskaden var bruk av dette kosttilskuddet.
Ulik følsomhet for skade
Analyser Statens legemiddelverk gjorde for NRK, viste at produktet inneholdt det som stod oppgitt, blant annet ekstrakt fra grønn te.
Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket sa overfor NRK at grønn te ikke er farlig, men at virkningen blir annerledes ved inntak av te-ekstrakt. Grønn te inneholder giftstoffen katekiner.
– Det er kommet en del rapporter på at ekstrakter kan være helseskadelig. Det er ulik følsomhet for dette, og hos enkelte kan grønn te ekstrakt utløse alvorlig leverskade, uttalte Madsen.
Vil kreve gjennomgang
Helsekostkjeden vil krevee n fullstendig forklaring og gjennomgang fra leverandøren av Chili Burn.
– Vi tar et ansvar for hva vi selger i våre butikker. Selv om dette aktuelle produktet er godkjent av både bransjen og Mattilsynet ut i fra gjeldende lover og regelverk, er det ikke på noe sett akseptabelt at en person kan ha blitt alvorlig syk av et produkt som vi selger. Vi innfører derfor et umiddelbart salgstopp av produktet i hele kjeden inntil videre, sier markedsdirektør Thomas Johansson i Life Europe.

Powered by Labrador CMS