ØKT FOKUS: Helseminister Bent Høie la frem planer for pasientsikkerhet frem mot 2019. Foto: Arkiv Foto:

Skal redusere pasientskader med 25 prosent

Helseministeren lanserte ny strategi for pasientsikkerhet frem mot 2019 under konferanse i Stavanger i dag. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Den nye strategien er en del av det nasjonale pasientsikkerhetsprogrammet og skal gå over fem år. Det bygger på erfaringer fra pasientsikkerhetskampanjen «I trygge hender». 

Helseminister Bent Høie lanserte den nye strategien under den nordiske konferansen for pasientsikkerhet i Stavanger torsdag. Han var ikke fysisk til stede, men snakket til forsamlingen via video fra Oslo. 

Øke overlevelse og redusere infeksjoner
I strategien er et av målene at pasientskader skal reduseres med 25 prosent frem mot 2019. Det er også satt mål om å redusere forekomsten av en rekke ulike typer infeksjoner, og øke 30-dagers overlevelse for ulike pasientgrupper. Se total oversikt over målsettinger i strategidokumentet.

Visjonen er at pasienter, brukere og pårørende opplever at Norge har verdens tryggeste helse- og omsorgstjenester, skriver Helse – og omsorgsdepartementet på sine nettsider. 

Vil gi økt oppmerksomhet
– Pasientsikkerhet må få mer oppmerksomhet, både blant politikere og andre beslutningstakere, sa Høie og oppfordret samtidig de nordiske forskerne i salen i Stavanger til å satse på forskning innen feltet og søke om støtte til forskning på pasientsikkerhet. 

– Vi må ha høy prioritert på pasientsikkerhet. Det er politisk enighet om dette. Min ambisjon er å skape et helsesystem der pasienten er i fokus. Det skaper et bedre helsesystem, sa Høie. 

Powered by Labrador CMS