Helse Sør-Øst lover IKT-bedring

Sykehuspartner fikk mer penger, men problemene ble større. –Vi forstår at medarbeiderne mener tempoet er for lavt, sier Helse Sør-Øst.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I sommer gikk styret ved Oslo universitetssykehus (OUS) ut med kraftig kritikk av Sykehuspartner, som er en egen virksomhet i Helse Sør-Øst, og som leverer IKT –tjenester til sykehusene i hele regionen.
Mer penger – større problemer
I en rapport fra OUS-styret heter det blant annet:
«Helse Sør-Øst har iverksatt prosesser og avsatt midler for 2014 for å forbedreløsningene. Så langt har dette ikke ført til bedring i situasjonen – tvert imot rapporterer flere klinikker om enda større problemer enn før.».
Og i forrige uke var det store problemer med datasystemene ved OUS. Blant annet hadde ansatte problemer få tilgang til ulike radiologisystemer, DIPS og lignende.
Les også: Direktøren med kraftig refs avIKT-situasjonen i eget sykehus
Helse Sør-Østs direktør for Teknologi og eHelse, Thomas Bagley skriver i en e-post til Dagens Medisin at de har som høyeste prioritet å ha sikker og stabil drift av alle Sykehuspartners løsninger.
 – Vi har blant annet etablert et driftssenter med døgnkontinuerlig overvåking. 
–  Allikevel kan feil og uønskede hendelser skje i en teknologidrevet virksomhet som vår. Det jobbes kontinuerlig med å forbedre stabilitet i den tekniske plattformen, men det er både et komplekst og omfattende arbeid.
Komplekse systemer
– Vi forstår at klinikere og andre medarbeidere mener tempo er for lavt, men det er komplekse systemer som skal henge sammen og utviklingen må tas i riktig rekkefølge for å være robuste for framtida, sier Bagley.
Les også: OUS sperrer sosiale medier for ansatte
 
Lover bedring til helga
– Sammen med helseforetakene og Sykehuspartner skal vi fornye og standardisere arbeidsprosesser og teknologi. Forbedring av infrastruktur som sikrer en god grunnmur for videre IKT-utvikling er prioritert. Nytt felles datasenter og høyhastighetsnett for effektiv og sikker IKT-tjeneste ble etablert før sommeren. Dette følges opp videre i Sykehuspartner og allerede til helga vil det blant annet gjøres forbedringer på Oslo universitetssykehus.
 

Powered by Labrador CMS