Sykehus avviste kreftpasient

Pasienttryggingsutvalget ved Helse Førde ser svært alvorlig på at lokalsykehus avviste cellegift-pasient med feber.  

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Pasienttryggingsutvalget ved Helse Førde ser svært alvorlig på at sykehuset avviste cellegift-pasient med feber. 

En kreftpasient i Helse Førde som fikk feber etter å ha fått behandling med cellegift ble avvist da vedkommende ringte sykehuset. Det melder Helse Førde på sin egen nettside i en så kalt 3-3-melding om uønskede hendelser, først omtalt av Firda.

Ansatt manglet kunnskap
Pasienten hadde fått både skriftlig og muntlig beskjed om å ta kontakt med lokalsykehuset direkte for innlegging og behandling. Men da personen ringte sykehuset, fikk vedkommende i stedet beskjed om å kontakte legevakten.

Pasienten valgte da i stedet å ta kontakt med kreftavdelingen i Førde, og fikk komme direkte dit for behandling.

Den ansatte på lokalsykehuset var ikke kjent med prosedyren for pasienter som får feber under behandling med cellegift, til tross for at prosedyren er innarbeidd over mange år.

«Svært alvorleg»
En infeksjon kan raskt bli veldig alvorlig for kreftpasienter som får cellegift-behandling, og skal derfor innlegges direkte på sykehuset uten å måtte gå gjennom fastlegen. Dette var notert i pasienten til journalen, men det viste seg i ettertid at den ansatte ikke hadde sjekket journalen da pasienten ble avvist.

«PTU ser på denne hendinga som svært alvorleg», skriver Pasienttryggingsutvalet i sin vurdering.

«PTU vil også påpeike at dei tilsette også har eit sjølvstendig ansvar for å halde seg oppdatert på prosedyrane», heter det i rapporten.

Powered by Labrador CMS