Rikshospitalet har 14000 kvadratmeter «til overs»

Avdelinger og sengeposter ved Radiumhospitalet og Ullevål skal flytte til Rikshospitalet mens det nye storsykehuset bygges.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

SKAL FLYTTE PÅ FOLK: Viseadministrerende direktør ved OUS, Cathrine Lofthus, vil gi plass til innflyttere fra Radiumhospitalet og Ullevål på Rikshospitalet. Foto: Anne Grete Storvik

Det nye storsykehuset i Oslo vil først stå ferdig i 2030.
- Må gjøre noe raskt
Store deler av dagens bygningsmasse er svært dårlig stand, og da OUS-direktør Bjørn Erikstein tirsdag la frem planene for det nye sykehuset, viste han til at man ved Rikshospitalet har mulighet til å bygge ytterligere 14000 kvadratmeter på tomta, i henhold til gjeldende reguleringsplan.
Viseadministrerende direktør Cathrine M. Lofthus sier OUS-ledelsen i neste styremøte vil be styret om å bifalle bygging på arealet sykehuset har «til overs»,  for å avhjelpe situasjonen i en mellomfase fram til storsykehuset står klart.
 
– I idefasen for Campus Oslo, der vi også har utredet dagens situasjon i OUS kommer det klart frem at vi er nødt til å gjøre noe raskt. Dette er snakk om varige nybygg, og ikke midlertidige løsninger, sier Lofthus.
–  Både sengeposter, avdelinger og poliklinikker ved Radiumhospitalet og Ullevål er aktuelle for flytting til disse byggene.
 
Kan starte bygging om to, tre år
Lofthus sier man er pliktig til også å gjennomføre en idefase for dette prosjektet, men at det dreier seg om en mindre planleggingsfase.
 
– Anslagsvis vil byggingen kunne starte om to til tre år, sier hun.
Lofthus sier hun ikke kan si noe om hvilke avdelinger som eventuelt vil flyttes til Rikshospitalet.
Ved Ullevål sykehus vil man måtte bygge såkalte moduler som de ulike avdelingene må flytte inn i etter hvert som man oppgraderer ulike bygg.

Powered by Labrador CMS