PRISVINNER: F.v. Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen, HM Kong Harald V, prisvinner Harald Stenmark og Paul Hellandsvik, styreleder i Kreftforeningen. Foto: Thomas Barstad Eckhoff

Fikk prestisjefylt kreftforskningspris

Professor Harald Stenmark er tildelt Kong Olav Vs kreftforskningpris 2014.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Harald Stenmark er kreftforsker ved Oslo universitetssykehus (OUS) og professor ved Universitetet i Oslo.
Mandag fikk han overrakt Kong Olav Vs kreftforskningspris 2014 for sin forskning og banebrytende cellebiologiske funn.
Cellebiologi
Stenmark er særlig kjent for sin forskning på hvordan en celle utvikler seg til en kreftcelle. De cellebiologiske funnene til Stenmark og hans forskergruppe har gjort det mulig å utvikle mer treffsikre behandlingsformer for kreft, skriver Oslo universitetssykehus, heter det i pressemeldingen fra Kreftforeningen.
Stenmark er forskningsleder ved Seksjon for biokjemi ved OUS og har siden 2007 vært leder av Senter for kreftbiomedisin ved Universitetet i Oslo.
Verdsettes høyt
Prisen er på én million kroner og ble mandag 2. juni overrakt av Hans Majestet Kong Harald V på vegne av Kreftforeningen.
Utmerkelsen deles ut årlig av Kreftforeningen til forskere som har utmerket seg med flere års innsats innen kreftforskning.

 – Prisen er en vitenskapelig anerkjennelse for fremragende forskning og verdsettes svært høyt blant våre kreftforskere, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.
Her kan du se intervju med Stenmark.

Powered by Labrador CMS