Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Sunnaas rangeres høyt

Sunnaas sykehus rangeres blant de beste rehabiliteringssykehusene i verden, viser ny rapport. 

Publisert: 2014-05-27 — 11.00 (Oppdatert: 2015-05-09 — 08.54)
Denne artikkelen er over syv år gammel.
GODE RESULTATER: Administrerende direktør ved Sunnaas, Einar Magnus Strand, feirer jubileet med god rangering.

Den nye rapporten slippes i forbindelse med at Sunnaas sykehus nå markerer 60-års jubileum. Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (Nifu) har foretatt en Benchmarkstudie av forskningen ved Sunnaas sykehus, med fire av de beste europeiske og fire amerikanske rehabiliteringssykehusene.

På nivå med de beste i Europa og USA
Nifa har valgt ut sammenligningssykehusene på bakgrunn av rangeringer i USA og Europa. Rapporten er bestilt av Sunnaas sykehus. Datagrunnlaget i rapporten er vitenskapelig publisering, internasjonalt medforfatterskap og vitenskapelig gjennomslagskraft gjennom siteringsrater. Resultatene viser at forskningsresultatene fra Sunnaas rangerer høyt på internasjonalt nivå.

Sunnaas sin siteringsranke innen rehabilitering er svært høy, viser rapporten. Sykehuset ligger her over for eksempel over Rehabilitation Institute of Chicago. Sykehuset i Chicago er blitt rangert som USAs fremste rehabiliteringsinstitusjon siden 1991, av U.S. News & World Report.

Satser på forskning
Administrerende direktør ved Sunnaas, Einar Magnus Strand, forteller at rapporten inngår som en del av en offensiv strategisk forskningssatsing det siste tiåret.

– Styret vedtok en offensiv strategiplan for utvikling av Sunnaas-forskningen 2003.  I løpet av en femårsperiode nådde vi målet om å utvikle andelen vi bruker på forskning fra 0,7 til fem prosent av budsjettet vårt, sier Strand.

I 2003 gjennomførte Sunnaas sykehus også en internasjonal evaluering av forskningen, som anbefalte at Sunnaas-forskningen utviklet et sterkere internasjonalt nettverk og samtidig knyttet eget forskningsmiljø sterkere til de nasjonale universitetsmiljøene.

– Dette har vi fulgt opp blant annet ved å ansette fem gjesteprofessorer fra Karolinska og fra syddanske universitet i Danmark. Satsingen har også resultert i en økning av antall doktorgrader fra to i 2003 til 30 ved utgangene av 2013. Vi har også økt antall professorater fra ett i 2002 til 15 ved utgangen av 2013, forteller Strand.

En ny internasjonal evaluering gjennomført i 2011 viste at det meste da lå til rette for at Sunnaas kan bli et av verdens ledende rehabiliteringssykehus.

– Den ble fulgt opp av en ny strategi for å se om vi kan løfte oss opp i den internasjonale elitedivisjonen innen rehabilitering. Vi arbeider nå mot et mål om at 7,2 prosent av budsjettene våre skal gå til fag- og forskningsaktivitet, sier Strand.

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!