Vil presisere om økonomistyring

Legeforeningen vil presisere at det ikke er Legeforeningen sentralt som fikk kritikk for manglende styring på økonomien.

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

På onsdagens landsstyremøte i Legeforeningen kom det såkalte Desisorutvalget med kritikk fordi Legeforeningen har gitt penger til underforeningene som ikke er blitt brukt opp.
«Pengene flyter etter forgodtbefinnede til den enkelte underforening», sa Gunnar Ramstad, leder i Desisorutvalget, som reviderer styrets arbeid.
- Gjelder ikke Legeforeningen sentralt
Foreningens Desisorutvalg advarte mot manglende styring av 113 millioner kroner, som er bevilget til underforeningene.
Legeforeningen ønsker imidlertid å presisere at det ikke er Legeforeningen sentralt som har fått kritikk for manglende styring på økonomien.
I en epost til Dagens Medisin onsdag kveld skriver Legeforeningen følgende:
–  Legeforeningen sentralt fikk ikke kritikk for manglende styring på økonomien. Desisorutvalgets kritikk dreide seg om størrelsen på de økonomiske reservene i underforeningene. Det ble også etterlyst sentrale regler for kapitalforvaltning og investeringer knyttet til bufferkapitalen i Legeforeningen 70 foreningsledd. Sentralstyrets holdning til dette kravet var det faktum at alle underforeninger (foreningsledd) er selvstendige rettssubjekter med selvstendig ansvar for egen økonomi.
Dagens Medisin gjenga  i sin artikkel onsdag morgen Gunnar Ramstads uttalelse  på møtet om at Legeforeningen gikk med et driftsmessig underskudd på litt over 8 millioner kroner i 2013.
Som en kommentar til dette skriver Legeforeningen i sin e-post:
- Artikkelen hevder at Legeforeningen gikk med et driftsmessig underskudd på litt over 8 millioner kroner i 2013. Dette er faktisk feil. Legeforeningens offisielle regnskap viste et samlet overskudd før finansinntekter på ca. kr 1,3 millioner og et positivt resultat etter finansinntekter på ca. kr 65,4 millioner.

Videre skriver de:
- Hovedforeningen med 8,2 millioner i driftsmessig underskudd
- Derimot har hovedforeningen, som er et av åtte underregnskap i Legeforeningens offisielle regnskap, et driftsmessig underskudd (før finans) på ca. kr 8,2 millioner.
Legeforeningen skriver videre:
–  Men dette er hele 4,2 millioner bedre enn budsjett og 4,5 millioner bedre enn 2012. Resultatet etter finansinntekter er positivt.
Til sist skriver Legeforeningen i sin epost:
–  Det ble ikke rettet kritikk mot hverken økonomiforvaltning eller de økonomiske resultatene i Legeforeningen.

Powered by Labrador CMS