– Dette har jeg ventet lenge på

– En politisk nødvendighet, sier gynekologiprofessor Ole Erik Iversen etter regjeringens reservasjonsretrett.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

VÆRT KRITISK: Ole Erik Iversen, gynekologiprofessor ved Haukeland universitetssykehus.

Gynekologiprofessor Ole Erik Iversen ved Haukeland universitetssykehus har tidligere kalt reservasjonsforslaget for en uhuling av abortloven. Han er glad for snuoperasjonen.

– Dette har jeg ventet på lenge, og jeg hilser det velkommen. Det var en politisk nødvendighet som jeg ikke er forundret over, sier Iversen.

– Dette hadde ikke vært mulighet å leve med et så klønete forslag, det har jo også Høyrekommunene sagt klart fra om. Her har regjeringen erkjent et dårlig politisk håndverk og tatt konsekvensene av det, sier Iversen.

Hermansen: Spent på nytt forslag
Også lederen for allmennlegene ser positivt på at Høie har ombestemt seg.

– Vi i Norsk forening for allmennmedisin har ikke ville hatt reservasjonsadgang for henvisning til abort. Jeg registrerer at Høie har lest høringsinnspillene og hørt kommunene, folket og fagmiljøene, sier Marit Hermansen, leder av Norsk forening for allmennmedisin.

Hun kjenner ikke til hva som ligger i det alternative høringsforslaget og kan derfor ikke kommentere det.

– Jeg har tillit til at regjeringen har hørt på argumentene våre, og er spent på hva det kommer med. All ære til noen som søker å finne noe bedre, sier Hermansen.

Legeflertall mot forslaget
Regjeringens forslag om reservasjon er fortsatt ute på høring. Svarfrist er 30. april.

Et flertall av Legeforeningens lokallag har sagt nei til regjeringens forslag om reservasjonsrett.

En gjennomgang Klassekampen har gjort blant 16 fylkesslag viser at ni fylkeslag er motstandere av en slik reservasjonsmulighet. Fem fylkeslag er usikre eller delt i sine syn, mens to fylkeslag støtter forslaget.

Ap jubler
På Twitter
hagler det med kommentarer etter reservasjonsretretten.

«Takk til alle som har engasjert seg i saken om #reservasjonsrett og som nå har presset H/FrP-regjeringen til å snu!», skriver Arbeidspartiets Torgeir Michaelsen.

«Høie kan uansett ikke tillate seg flere snarveier. Hvis ny løsning foreslås, må denne sendes ut på en ny, bred høring», fortsetter Michaelsen.

Powered by Labrador CMS