Skal ha irritert seg over Høies «hjemme-hos»-reportasje

– Det er viktig for myndighetspersoner å vise aktsomhet ved besøk til pasienter med medier til stede, sier tidligere helseminister Jonas Gahr Støre.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

IKKE UNATURLIG: - Jeg synes ikke det er unaturlig at politikere besøker pasienter, men det bør vises varsomhet ved slike besøk, sier tidligere helseminister Jonas Gahr Støre. Foto: Arkivfoto

Den såkalte Yervoy-saken der en pasient ikke fikk kreftmedisinen ipilimumab (Yervoy) fikk massiv medieoppmerksomhet i fjor og i 2012.

Helsemyndighetene hadde store problemer med å beslutte om medisinen skulle gå inn som anbefalt medisin i det såkalte kreft- handlingsprogrammet.
Les også: Helsedirektøren: - Støre lot seg påvirke av debatten

Mens saken pågikk, besøkte Bent Høie - daværende leder i helse- og omsorgskomiteen - kreftpasienten hjemme i en reportasje på TV2.
Dagens Medisin kjenner til at den daværende politiske ledelsen skal ha uttrykt irritasjon over dette besøket midt i prosessen.
– Ønsker varsomhet
Jonas Gahr Støre ønsker ikke å kommentere akkurat dette tilfellet overfor Dagens Medisin, men uttaler:
– Jeg synes det ikke er unaturlig at politikere besøker pasienter, men det bør vises varsomhet i forbindelse med slike besøk. Særlig er det viktig for myndighetspersoner å vise aktsomhet ved besøk til pasienter med medier til stede. Jeg kjenner ikke detaljene rundt dette konkrete besøket, så jeg kan ikke kommentere det, sier Støre til Dagens Medisin.
Høie: – Det var riktig
– Jeg mener det var riktig å besøke pasienten, sier helseminister Bent Høie.
– Paseienten hadde et sterkt ønske om å fortelle sin historie. Før besøket var det et klart premiss at dette ikke handlet om å si ja eller nei til legemidlet. Jeg diskuterte også premissene med TV2 før jeg sa ja. Jeg mener det var riktig å lytte til pasientens erfaring, sier Høie til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS