Etablerer kvalitetssenter for allmennmedisin

Allmennlegenes mangeårige arbeid for å opprette et eget senter for allmennmedisinsk kvalitet har gitt resultater, og Legeforeningens sentralstyre har vedtatt å opprette Senter for kvalitet i legekontor.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Norsk forening for allmennmedisin og Allmennlegeforeningen er initiativtakere.
I flere år har engaserte allmennleger jobbet for å et eget senter for kvalitet i allmennmedisinen. Prosjektet Senter for allmennmedisinsk kvalitetsutvikling og pasientsikkerhet (SAK) ble etablert for fire år siden. Legeforeningen har hvert år bidratt med fondsmidler.

Prosjektleder for innholdsdelen i SAK, Janecke Thesen, sa til Dagens Medisin i april i år hun etterlyste offentlige midler og mente at 2013 ville bli det fjerde året på sparebluss.
Også private
Tilbudet skal ikke bare gjelde allmennleger, men også privatpraktiserende spesialister. Privatpraktiserende spesialisters landsforening vil også delta, sammen med Norsk samfunnsmedisinsk forening. Et eget selskap skal stå for driften, skriver Legeforeningen.
Ønsker samarbeid med stat og kommune
Kommunene, oftest ved kommuneoverlegene, har ansvaret for å støtte og fremme kvalitetsarbeid på fastlegekontorene. Legeforeningen ønsker derfor å samarbeide med stat og kommune om drift av senteret.
Legeforeningen vil at senteret bygges opp i et miljø som har allmennmedisinsk og forskningsmessig kompetanse og selskapets styre vil ta standpunkt til lokalisering.

Powered by Labrador CMS