SIER NEI: Helseminister Bent Høie mener det ikke er behov for ny granskning av OUS-prosessen. Foto: Vidar Sandnes

Høie avviser OUS-granskning

Helseminister Bent Høie vil ikke ha en ny granskning av prosessen rundt sammenslåingen av Oslo-sykehusene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

OSLO/HELSE-OG OMSORGSDEPARTEMENTET: Mandag hadde helseminister Bent Høie møte med ledelsen i Helse Sør-Øst og administrerende direktør ved OUS, Bjørn Erikstein.

Tillitsvalgte ved OUS og Ahus har lenge tatt til orde for en gransking av sykehusfusjonen. Senest for én måned siden sa Høie til Dagens Medisin at han ville vurdere en slik granskning.

– Nok rapporter
Nå mener ministeren at det ikke er behov for et slikt arbeid. Han viste til flere rapporter som har tatt for seg prosessen rundt OUS, blant annet SINTEF følgeforskning, Riksrevisjonens rapport og arbeidet som nå pågår i Helse Sør-Øst. Høie mener dette er nok.

– På bakgrunn av dette mener jeg at det ikke er behov for en ny granskning. Så får tiden vise om det kommer opp andre spørsmål, sier Høie til Dagens Medisin.

Høie er dermed enig med sin forgjenger, tidligere helseminister Jonas Gahr Støre, som i høst blankt avviste en ny gransking av fusjonen.

Erkjenner svikt i stedlig ledelse
Prosessen rundt OUS-fusjonen førte til at den stedlige ledelsen i stor grad er fjernet, slik Dagens Medisin tidligere har skrevet.

En kartlegging Olso Universitetssykehus selv gjorde avdekket at ti prosent av de 1100 undersøkte enhetene var uten formell leder.

– Vi erkjenner at vi ikke har kommet langt nok når det gjelder stedlig ledelse, sier Høie.

Powered by Labrador CMS