Lover fortsatt IKT-satsing

Helseminister Bent Høie kom ikke med de helt store IKT-lovnadene da han åpnet konferanse om IKT og helse, men lover fullt fokus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

OSLO/HOLBERGS PLASS: Helseminister Bent Høie  (H) lover at den nye regjeringen fortsatt skal ha sterkt engasjement for IKT i helsesektoren.

– For dårlig IKT gir byråkrati
– Vi har en egen statssekretær som nå har fått ansvar for å følge opp dette, sa Høie da han åpnet IKT-helse-konferansen Healthworld 2013 i Oslo torsdag morgen.

–  Det at vi har for mye byråkrati handler egentlig om at vi har for dårlige IKT-redskap. Mye av byråkratiet er ikke unødvendig, det er nødvendig; for å få bedre pasientsikkerhet og kvalitet i helsesektoren, så har vi behov for å vite mer om hva den enkelte helsepersonell gjør i møtet med pasienten, sa Høie.
 – Dette krever rapportering, og kan oppleves som byråkratisk. Men med gode IKT-systemer, vil det ikke bli det, sa Høie.

Skal ikke være stivbeinte

Helseministeren leverte ikke store lovnader eller visjoner for IKT i helse-Norge, men forsikret at den nye regjeringen vil sikre at «stivbeint lovverk og særnorske regler ikke blir et hinder» for IKT-utviklingen i helsesektoren.

 – Vi vil forenkle lovverket og legge til rette for privat initiativ.

  – Når det gjelder regjeringsplattformen - så er ingenting i den hogd i stein. I den nye nasjonale sykehusplanen skal vi være tydelig på IKT-utvikling. Sykehusplanen skal ikke bli et skrivebordprodukt.

Ønsketenkning
En inderlig Høie redegjorde for hva som virker og hva som ikke virker i dagens IKT-helsesystemer. Han forsnakket seg også med ønsketenkning da han deklamerte at «Vi er i mål med elektronisk meldingsutveksling i helsesektoren!».
Men han hentet seg raskt inn, til latter fra salen:  – Nei,  vi er ikke i mål, vi skal i mål, sånn var det.

Konferansen arrangeres av Computerworld og IKT Norge.

Powered by Labrador CMS