Foto: Colourbox

IT-kommuniserer med én av to kommuner

Sykehusene i Helse Sør-Øst kan kommunisere digitalt med bare halvparten av kommunene i regionen, men er likevel den regionen som har kommet lengst i Norge.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Ifølge det regionale helseforetaket kan det gå ytterligere ett år før sykehusene kan kommunisere elektronisk med alle kommunene.
Helse Sør-Øst opplyser at «arbeidet går stadig raskere, og i løpet av neste år skal alle kommunene være dekket».
Kommet lengst i Norge
I dag kan 84 av i alt 171 kommuner i regionen utveksle informasjon elektronisk. Dette utgjør rundt 1,7 millioner innbyggere, det vil si rundt 60 prosent av innbyggerne i regionen.
Ifølge Helse Sør-Øst er de den helseregionen i landet som er kommet lengst i utbredelsen av digital kommunikasjon med kommunene.
Først ut i sør
Sykehuset Sørlandet var det første helseforetaket i regionen som nådde målet om å kunne utveksle pleie- og omsorgsmeldinger med alle kommunene i eget sykehusområde.
– Mye av kommunikasjonen har til nå gått via telefon, faks og skriftlige beskjeder som har fulgt pasientene. Med digital kommunikasjon blir informasjonen mer presis og utveksles raskere. Dette styrker både kvalitet og sikkerhet, sier Andreas Brunvoll, som leder programkontoret for Digital fornying.

Powered by Labrador CMS